Associated Press: H πανδημία έχει σιγήσει την Αγία Νάπα


Αγγελία: Ενοικιάζεται Villa με πισίνα στον Κάππαρη (photos)


Αφιέρωμα του πρακτορείου Associated Press σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν θέτει στο επίκεντρο του και την Αγία Νάπα. Το στοίχημα αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι να επιτευχθεί η τήρηση των μέτρων κατά τρόπο που οι τουρίστες να εξακολουθούν να περνούν καλά και να χαλαρώνουν. 

Όπως αναφέρεται η πανδημία έχει σιγήσει την Αγία Νάπα καθώς σε ισχύ βρίσκονται μέχρι σήμερα περιοριστικά μέτρα και τα νυκτερινά κέντρα παραμένουν κλειστά. Μέχρι σήμερα, προσθέτει, οι ιδιοκτήτες αναζητούν λύσεις ενόψει του ανοίγματος και διερωτώνται για το πως θα μοιάζει η πόλη τους υπό τις σημερινές συνθήκες.

«Γνωρίζουμε ότι στα νυκτερινά κλαμπ, οι νεαροί θα χορεύουν στις πίστες και θα διασκεδάζουν. Όμως από την άλλη θα πρέπει να τους λες ότι θα πρέπει να κρατούν απόσταση δύο μέτρων. Πώς θα γίνει αυτό;” διερωτάται ο Χαράλαμπος Αλεξάνδρου που εκπροσωπεί την οργάνωση των τοπικών κλαμπ, μπαρ και εστιατορίων.

Σε όλη την δυτική Ευρώπη, σε τόπους όπου ο τουρισμός κρατά στους ώμους του την  οικονομία, οι κυβερνώντες προβληματίζονται για το ποιες διευθετήσεις θα πρέπει να γίνονται όσο η πανδημία παραμένει σοβαρή απειλή. Στόχος να προστατέψουν τους πληθυσμούς τους από ενδεχόμενα εισερχόμενα κρούσματα και να διασφαλίουν ότι οι τουρίστες θα κάνουν ασφαλείς διακοπές.

Στην περίπτωση όμως των νυκτερινών μαγαζιών της Αγίας Νάπας, τα πράγματα είναι εξαιρετικά προβληματικά καθώς οι επιχειρηματίες δίνουν μάχη επιβίωσης.

Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις Κυπρίων κυβερνητικών παραγόντων ότι ενδεχομένως να επιβληθεί η διενέργεια τεστ πριν την άφιξη του κάθε τουρίστα από το εξωτερικό, ενώ εκπρόσωποι των ξενοδόχων εξηγούν στο Associated Press τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που θα λαμβάνονται στις ξενοδοχειακές μονάδες.

Άλλος ένας δημοφιλής προορισμός για τους Ευρωπαίους είναι και η Πορτογαλία. Σε εκείνη την περίπτωση οι αρχές αναμένεται να πιστοποιούν στις ιστοσελίδες κρατήσεων ξενοδοχείων ότι το κάθε κατάλυμα είναι “Clean&Safe” δηλαδή έχει ελεγχθεί από τις υγειονομικές αρχές ότι εφαρμόζει όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλεια. Επιπλέον θα γίνονται μαθήματα στους ξενοδόχους και στο προσωπικό τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη στην αξιολόγηση που θα γίνεται.

«Η Πορτογαλία βρίσκεται στην άλλη πλευρά της Μεσογείου σε σχέση με την Κύπρο, όμως η πρόκληση είναι η ίδια: πως θα εφαρμόζονται τα μέτρα αποστασιοποίησης και υγιεινής και ταυτόχρονα ο κόσμος θα περνάει καλά και θα χαλαρώνει», αναφέρει το δημοσίευμα, με ένα Πορτογάλο αξιωματούχο να δηλώνει ότι οι περιορισμοί φοβίζουν τον όποιο τουρίστα.