Ασθενής στο ΓΝ Αμμοχώστου: Προσπαθώ να κρατηθώ για τους δικούς μου


Την δική της πολύ δύσκολη εμπειρία με τον κορωνοϊό, με τον οποίο παλεύει τις τελευταίες έντεκα μέρες, περιγράφει γιατρός, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Η κ. Μαργαρίτα, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση περιέγραψε πώς βιώνει τον κορωνοϊό και έστειλε ισχυρά μηνύματα, στους αρνητές της πανδημίας.

«Δεν είμαστε αλώβητοι απέναντι στη πανδημία. Είμαστε όλοι κατω από τη σκέπη του Θεού και δεν είναι μαγκιά να μην φοράμε μάσκα. Mια μάσκα, ένα καλό πλύσιμο των χεριών, μια καλή συνεργασία από όλους μας, θα σώσει αυτό τον λαό, που για άλλες χώρες, οι 750 χιλιάδες, είναι ένα χωριό», ήταν το αρχικό της μήνυμα.

Διαφήμιση:

Acropolis Quality Food Paralimni: Ερχόμαστε στην πόρτα του σπιτιού σου με ένα τηλεφώνημα - 23 828 999☎️





Κληθείσα να περιγράψει το πώς βιώνει τον κορωνοϊό, είπε ότι «ξεκίνησα με το να μην μπορώ να κινήσω τους βολβούς των ματιών μου, ξεκίνησε μετά η μύτη μου, είχα βραχνάδα,  ένα βήχα όπου επί δύο ώρες δεν έπαιρνα αέρα. Σπάζουν τα κόκκαλά σου. Είναι σαν να σου τραβούν από το μεδούλι σου, γιατί είμαι μεταμοσχευμένη μυελού των οστών και γνωρίζω τον πόνο. Πέρασα δύο εγκεφαλικά, καρκίνο θυροειδούς, καρκίνο μαστού, αλλά ευλογήθηκα από το Θεό να ζω».

Παρακάλεσε εξάλλου, άπαντες, που έχουν την υγεία τους, να την σεβαστούν και να μην την πετάνε δεξιά και αριστερά και να νιώθουν τόσο αλώβητοι. «Τούτος ο λαός αξίζει πολλά, πέρασε πολλά και είναι κρίμα να καίει περιπολικά και σκουπιδοτενεκέδες.

«Πίσω από μια πόρτα ενός τέτοιου δωματίου», είπε η κ. Μαργαρίτα, «υπάρχουν πολλά δάκρυα. Δεν έχεις ένα χέρι δικού σου ανθρώπου να σου το κρατήσει και να σου πει όλα θα πάνε καλά. Ακόμα και τώρα που κρατώ το τηλέφωνο, το χέρι μου τρέμει από την αδυναμία. Χαροπαλεύω, προσπαθώ να κρατηθώ για τους δικούς μου, να μην τους στεναχωρήσω, να πάω πίσω στην οικογένεια μου και βλέπω ένα θυμό σε άλλους ανθρώπους που καίνε περιπολικά. Ας ενωθούμε γιατί θα χαθούμε αν δεν παλέψουμε μαζί».

 Σε υπόδειξη ότι κάποιοι πιστεύουν πως ο ιός είναι κατασκευασμένος, εξήγησε ότι «έχει πολύ κλάμα αυτός ο ιός και ανασφάλεια για το αύριο. Αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι ψεύτικος ή κατασκευασμένος ιός, ας τολμήσουν μια φορά να μπουν μέσα στο δωμάτιο, χωρίς μάσκα. Ξέρετε πόσο κοστίζουμε κάθε μέρα οι ασθενείς εδώ; Μπαίνουν τρεις φορές για να μας βάλουν τα φάρμακα και έρχονται με μάσκες, ασπίδες, στολές, νάιλον μπότες, διπλά γάντια. Θα πληρώσουμε ακριβά την απερισκεψία κάποιων.

Περιμένω την ώρα που θα ακούσω τη φωνή της εγγονής μου στο τηλέφωνο. Θα μου στείλουν φωτογραφίες. Θα δώσω τη μάχη μου, γιατί με χρειάζονται όλοι στο σπίτι. Θα προσπαθήσω, τους το υπόσχομαι, να πάω πίσω».

Για τα μηνύματα γιατρών που λένε ότι είναι απλή γρίπη, ανέφερε ότι «πέρασα πολλές φορές λόγω της μειωμένης άμυνας που έχω, γρίπη. Κάνω κάθε χρόνο το εμβόλιο, αλλά κάθε χρόνο θα κρυολογήσω. Ξέρω ότι θα πάρω αντιβίωση, σιρόπια εισπνεόμενα και θα τελειώσει εκεί το πράγμα. Αυτός είναι αόρατος εχθρός. Κι ας τολμήσει ένας συνάδελφος μου, να μην βάλει μάσκα και να έρθει να κάτσει στο κρεβάτι μου και να μου πιάσει το χέρι μου. Αν τολμήσει να το κάνει χωρίς φόβο, τότε θα πω είναι ο ίδιος ιός και θα τον παλέψω. Δεν έχουμε όπλα εδώ. Πίνω κορτιζόνη, αντιικά, κάλια, οκτώ μπουκάλες νερό τη μέρα και είμαι εδώ, αδύναμη. Δεν θέλω να πανικοβάλω, θέλω να είμαι αισιόδοξη και να μεταφέρω στους συνανθρώπους μου ότι όλα παν καλά, φτάνει να είμαστε σοβαροί».