Aρχίζει η διανομή των εμβολίων - Διπλάσιος ο αριθμός


Τη Δευτέρα αρχίζει η διανομή εμβολίων για την εποχική γρίπη τους προσωπικούς γιατρούς και τους παιδιάτρους του Γενικού Συστήματος Υγείας. Η διαδικασία αναμένεται ότι θα διαρκέσει μερικές ημέρες για αυτό και οι πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και χρειάζονται εμβολιασμό, πρέπει να επικοινωνήσουν με τον προσωπικό τους γιατρό (ή τον παιδίατρο στις περιπτώσεις των παιδιών) και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. 

Όπως ανέφερε στον «Φ» η αρμόδια λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Γνώσια Αχνιώτου, «έχουν φθάσει στην Κύπρο τα πρώτα 18.000 εμβόλια τα οποία και θα αρχίσουν να διανέμονται στους γιατρούς τη Δευτέρα. Αναμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα άλλες 58.000 εμβόλια» και αναμένονται ακόμα 10.000 μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. 

Όπως είπε η κ. Αχνιώτου, «ο αριθμός των 88.000 εμβολίων είναι ο διπλάσιος από τον αριθμό εμβολίων που εξασφάλιζε η Κύπρος τα προηγούμενα χρόνια» και εξήγησε ότι «οι εμβολιασμοί για τη γρίπη δεν ενδείκνυνται για ολόκληρο τον πληθυσμό, αλλά για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών όπως είναι τα άτομα άνω των 65, οι χρόνιοι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας ή άλλοι επαγγελματίες συγκεκριμένων ομάδων».