Αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης απόπειρας φόνου στην Αγία Νάπα


Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα (11/5) το πρωί, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, προκειμένου να κατηγορηθεί για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε τις πρωινές ώρες της 16ης Φεβρουαρίου 2020 εναντίον τεσσάρων προσώπων, σε καφεστιατόριο της οδού Κρύου Νερού, στην Αγ. Νάπα.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, που είναι η πρώτη εμφάνιση της υπόθεσης ενώπιον κακουργιοδικείου, αναμένεται ν’ απαγγελθούν οι κατηγορίες εναντίον του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου για ν’ απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι.

O Μαμαλικόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια φυλάκιση για το πενταπλό φονικό της Αγ. Νάπας τον Ιούνιο του 2012, σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία αρνείται κάθε ανάμειξη με την απόπειρα φόνου.

Αύριο Τρίτη (12/5), εξάλλου, αναμένεται να οδηγηθεί στο εδώλιο του κακουργιοδικείου και ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, 38 χρόνων, από την Πάφο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι αυτός ήταν ο δράστης του μαφιόζικου κτυπήματος, έξω από το καφεστιατόριο της οδού Κρύου Νερού. Από τα πυρά του Χρυσάνθου κινδύνεψαν να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, που καθόντουσαν ανυποψίαστα εκείνη την ώρα εντός του καφεστιατορίου.

Η προσαγωγή των Μαμαλικόπουλου και Χρυσάνθου ενώπιον του κακουργιοδικείου θα γίνει σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες για λόγους ασφαλείας, έτσι ώστε να μην έλθουν σ’ επαφή μεταξύ τους οι δύο κατηγορούμενοι.

Θυμίζουμε, ότι ο Χρυσάνθου κατονόμασε στην κατάθεσή του τον Μαμαλικόπουλο, ότι αυτός ήταν ο «εγκέφαλος» που οργάνωσε την απόπειρα φόνου εναντίον του επιχειρηματία της Αγίας Νάπας μέσα από στις Κεντρικές Φυλακές.

Μάλιστα, ο Χρυσάνθου ανέφερε ότι το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την απόπειρα φόνου, το προμηθεύτηκε από το Μαμαλικόπουλο, μέσω τρίτου προσώπου, το οποίο δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί και να συλληφθεί από την Αστυνομία.

Ο Χρυσάνθου ανέφερε, επίσης, ότι ο Ελλαδίτης ισοβίτης τον προμήθευσε με όλα τα στοιχεία γύρω από τις κινήσεις του επιχειρηματία που ο στόχος της δολοφονικής απόπειρας.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ