Άρχισαν οι εξορμήσεις ενόψει τριημέρου-Πυκνή τροχαία κίνηση στους αυτοκινητόδρομους


Την προσοχή των οδηγών εφιστά η Αστυνομία, αφού ενόψει τριημέρου, αρκετοί άρχισαν τις εξορμήσεις, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πυκνή τροχαία κίνηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω πυκνής τροχαίας κίνησης σε όλους του αυτοκινητόδρομους (προς Λεμεσό, Πάφο και Αμμόχωστο) καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα. 

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή και θα τηρούνται αυξημένα μέτρα, με προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών ενόψει του τριημέρου του Κατακλυσμού λαμβάνει από σήμερα Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα η Αστυνομία, εντατικοποιεί τη δράση της με στόχο την ασφάλεια των διακινήσεων στο οδικό δίκτυο και την προστασίας των πολιτών και της περιουσίας του.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται επίσης ότι προτεραιότητα της είναι και η πρόληψη των πυρκαγιών, αφού ο κίνδυνος για έκρηξη δασικών πυρκαγιών αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Τα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν εντατικοποίηση των μηχανοκίνητων περιπολιών και αυξημένη παρουσία των μελών της Τροχαίας σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα παράλια και τα ορεινά.

Κατά τις περιπολίες θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών και η παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους. Επιπρόσθετα, την ερχόμενη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Κατακλυσμού και ιδιαίτερα το απόγευμα, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης κατά την επιστροφή του κοινού από τις παραλιακές πόλεις προς την πρωτεύουσα.

Ταυτόχρονα η Αστυνομία απευθύνει έκκληση για άλλη μια φορά προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.