Άρχισαν να μιλούν οι μαθητές Παραλιμνίου


Στα χνάρια των πυρήνων από την ομάδα μαθητών,  που φέρονται να ήταν  οι οργανωτές  των εκτρόπων που διαδραματίστηκαν στο Λύκειο Παραλιμνίου, φαίνεται ότι είναι πλέον  η Αστυνομία Αμμοχώστου. Και οι οποίοι, σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες που έχει πλέον ενώπιον της, την περασμένη Δευτέρα το πρωί αφού συγκεντρώθηκαν προηγουμένως κάπου εκτός του σχολείου, στη συνέχεια προσήλθαν στο Λύκειο και προέβησαν σε όσα προέβησαν, μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών τους. Παράλληλα, η Αστυνομία, εντόπισε το κατάστημα από το οποίο φέρονται να αγόρασαν κάποιοι από τους πρωταγωνιστές των εκτρόπων καπνογόνα και πυροτεχνήματα που ρίφθηκαν στο Λύκειο.


Αγγελία:


Επ. Αμμοχώστου: Ανοιχτή θέση εργασίας τουριστικού οδηγού με πολύ καλές απολαβές 


Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, περισσότεροι από 20 μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου έδωσαν καταθέσεις μέχρι τώρα στην Αστυνομία. Κάποιοι εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν διαφωτιστικοί για όσα διαδραματίστηκαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", σχεδόν όλοι οι μαθητές που κλήθηκαν ή θα κληθούν για κατάθεση, είναι ηλικίας άνω των 14 ετών και βάσει  νόμου όσοι αποδειχθεί στη συνέχεια ότι ενέχονται, μπορούν να αχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Ωστόσο, οι ανακριτές για ευνόητους λόγους αποφεύγουν να αναφερθούν στα όσα έχουν υπόψη τους, καθώς αναμένεται στη συνέχεια να ληφθούν αρκετές ακόμη καταθέσεις. Ίσως και υπερδιπλάσιες από όσες έχουν ληφθεί μέχρι τώρα. 

Καταθέσεις λαμβάνονται παράλληλα και από άλλα πρόσωπα, πέραν των μαθητών. 

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί επίσης ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου φαίνεται να έχουν στη διάθεσή τους και οπτικό υλικό, πέραν των βίντεο που αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό χώρο και το οποίο επίσης αξιοποιούν. 

Μέρος των αστυνομικών ερευνών αφορά και την τεκμηρίωση της εκδοχής που δίνουν κάποιοι από τον περιβάλλοντα χώρο του Λυκείου, ότι στα έκτροπα ενεπλάκησαν μαθητές και από άλλα σχολεία, καθώς και εξωσχολικά άτομα.



ΠΗΓΗ:philenews