Άρπαξαν 27.000 ευρώ από ηλικιωμένη – Πώς την ξεγέλασαν


Αντιμέτωπη με νέα μορφή τηλεφωνικής απάτης, βρίσκεται η Αστυνομία, μετά από χθεσινές καταγγελίες πολιτών, ότι άγνωστοι μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας προσπάθησαν να τους ξεγελάσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα. Μάλιστα, σε μία από τις πιο πάνω περιπτώσεις, οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν από 87χρονη, μεγάλο χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 87χρονης κατοίκου Λάρνακας, γύρω στις 3μ.μ. χθες, δέχθηκε τηλεφώνημα στο σταθερό τηλέφωνο του διαμερίσματός της, από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της ανέφερε ψευδώς ότι είχε απαγάγει την κόρη και το σύζυγό της και της ζήτησε €10,000 για να τους αφήσει ελεύθερους. Ο άγνωστος της ανέφερε επίσης ότι άλλο πρόσωπο θα μετέβαινε στο διαμέρισμά της, ώστε να παραλάβει τα χρήματα.

Η παραπονούμενη πείστηκε από τα λεγόμενα του αγνώστου και λίγη ώρα αργότερα, άγνωστο πρόσωπο την επισκέφθηκε στο διαμέρισμά της, για να παραλάβει τα χρήματα. Η 87χρονη, του επέτρεψε να εισέλθει στο διαμέρισμα και του υπέδειξε μια μικρή βαλίτσα, εντός της οποίας είχε φυλαγμένο το χρηματικό ποσό των €27,000. Ο άγνωστος πήρε τη βαλίτσα και αποχώρησε από το διαμέρισμα.

Κατά τη χθεσινή μέρα, η Αστυνομία στη Λάρνακα, δέχθηκε άλλες εφτά καταγγελίες, όπου άγνωστός προσπάθησε να ξεγελάσει κυρίως ηλικιωμένα πρόσωπα και να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

.

ΠΗΓΗ: 24news.com.cy