Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο


Αρνητικό ήταν το αποτέλεσμα σε όλα τα δείγματα της υπό διερεύνηση ασθενούς για κορωνοϊό σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Η ασθενής θα παραμείνει, ωστόσο, για νοσηλεία για περίοδο 14 ημερών για παρακολούθηση, όπως προνοεί το πρωτόκολλο και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Τετραμελές πλήρωμα ιδιωτικού αεροσκάφους, που έφτασε χθες στην Κύπρο, μέσω Ισραήλ, αξιολογήθηκε για κορωνοϊό, μετά από ενεργοποίηση των πρωτοκόλλων από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Εξ αυτών, μία γυναίκα θεωρήθηκε υψηλού κινδύνου και διακομίστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, για περαιτέρω αξιολόγηση.

Μεγαλώνει, στο μεταξύ, ο κατάλογος των θυμάτων από τον Covid-19 στην Κίνα,  ενώ έντονη ανησυχία προκαλεί η εξάπλωσή του νέου και στη Νότια Κορέα. 

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 2.345 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχεται πλέον σε 76.288.

Στη Νότια Κορέα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διπλασιάστηκε και ανέρχεται σε 346, ενώ και δεύτερο άτομο υπέκυψε εξαιτίας του ιού.

Την ίδια ώρα καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος Ευρωπαίου στην Ιταλία. Πρόκειται για άνδρα 78 ετών, που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο πριν δέκα ημέρες.

Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα σε 20 έχει προκαλέσει ανησυχία. Οι Αρχές έκλεισαν τους δημόσιους χώρους σε ένδεκα πόλεις της βόρειας Ιταλίας.

Σε διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων οι γιατροί θα είναι πιθανότατα σε θέση να γνωρίζουν αν η φαρμακευτική αγωγή, που χρησιμοποιούν στους ασθενείς με Covid-19 είναι αποτελεσματική, εκτιμά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Η αισιοδοξία του Παγκόσμιου Οργανισμού βασίζεται σε δύο κλινικές μελέτες, που διεξάγονται αυτή τη στιγμή στην επαρχία Χουμπέι, στην Κίνα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας.

Το State Department συνέστησε στους Αμερικανούς υπηκόους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια στην Ασία.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν υποχρεούται να επαναπατρίσει τους υπηκόους της, που έχουν ενδεχομένως αποκλειστεί, εξαιτίας του ιού σε μια ξένη χώρα.