Αρκετοί πολίτες αμφισβητούν τις καταγγελίες αστυνομικών


Αρκετά είναι τα παράπονα πολιτών που αμφισβητούν τις καταγγελίες από αστυνομικούς σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού. 

Στο Αρχηγείο Αστυνομίας έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή από αξιωματικούς η οποία, όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, εξετάζει όλα τα παράπονα και ανάλογα εισηγείται στον Αρχηγό κατά πόσον ενδείκνυται να ζητηθεί η παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα για αναστολή της καταγγελίας.

Μια από τις περιπτώσεις που εξετάζονται με άμεση παρέμβαση του Αρχηγού του Σώματος, αφορά σε εξώδικο πρόστιμο που εκδόθηκε σε συμπολίτη μας, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το έντυπο και τα στοιχεία της εξώδικης καταγγελίας έχουν σταλεί ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και έχει αρχίσει η διερεύνηση των συνθηκών και των γεγονότων που οδήγησαν στην καταγγελία, ενώ τονίζεται ότι η διενέργεια καταγγελιών δεν αποτελεί αυτοσκοπό για την Αστυνομία. 

«Ρόλος μας είναι η επιτήρηση της εφαρμογής των σχετικών διαταγμάτων από όλους, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία του κορωνοϊού», καταλήγει η Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, εμφανίζεται ο πολίτης που κρατά το εξώδικο πρόστιμο να δηλώνει ότι είναι μόνος, δεν είναι σε θέση να διαβάζει και να γράφει και δεν γνωρίζει πώς να στείλει sms, προκειμένου να του δοθεί άδεια για μετακίνηση.