Αριστείδου: Δεν παγοποιείται η χορηγία στα προσφυγικά στεγαστικά


Σε διευκρινιστική δήλωση προέβη η Βουλευτής κ. Μαριέλλα Αριστείδου σχετικά με την χορηγία στα προσφυγικά στεγαστικά, στην οποία τονίζει ότι  ο Υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι το πρόγραμμα της στεγαστικής πολιτικής για τους εκτοπισμένους δεν αναστέλλεται ούτε και παγοποιείται.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι "σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων συζητήσαμε  για τα στεγαστικά σχέδια όσον αφορά τους εκτοπισθέντες. Ο Υπουργός Εσωτερικών μάς ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι το πρόγραμμα της στεγαστικής πολιτικής για τους εκτοπισμένους δεν αναστέλλεται ούτε και παγοποιείται".

"Είναι λογικό" συνέχισε "μέσα σε τέτοιες έκτακτες καταστάσεις να  παρουσιάζονται καθυστερήσεις  όπως τώρα με την πανδημία. Παρά ταύτα λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι εντός της τρέχουσας χρονιάς θα πληρωθούν οι εγκριθείσες αιτήσεις".

Τέλος η κ. Αριστείδου είπε πως "η ουσία είναι ότι το πρόγραμμα της στεγαστικής πολιτικής το οποίο συμπληρώνεται από το σχέδιο συντηρήσεων σε συνοικισμούς, το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, το πρόγραμμα συντήρησης Τ/κ κατοικιών αλλά και το σχέδιο Ακριτικών και Ορεινών περιοχών  με συνολική δαπάνη 56 εκ έναντι 45 εκ που ήταν το 2019, συνεχίζει και θα υλοποιείται σταδιακά ανάλογα με την ρευστότητα  των κρατικών ταμείων".

neAmmochostos.com