Απροσδιόριστα τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Απροσδιόριστα παραμένουν τα αίτια θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή έξω από κοσμηματοπωλείο, στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Παρασκευής 21/9.


Οι ιατροδικαστές δεν εντόπισαν κάποιο σημάδι που να προσδιορίζει ότι ο θάνατος του 33χρονου προήλθε από τα χτυπήματα που δέχθηκε έξω από το κοσμηματοπωλείο.

Η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη και θα πρέπει να βγουν οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να υπάρξει σαφής αιτία θανάτου.

Ο ιατροδικαστής σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν το θύμα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών που πιθανώς να προκάλεσαν και τον θάνατό του.  

«Το συμπέρασμα της νεκροψίας-νεκροτομής, στο οποίο συμφωνούμε και οι δύο και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας είναι ότι η αιτία θανάτου είναι απροσδιόριστη, εν αναμονή εργαστηριακών εξετάσεων και μακροσκοπικό αποκλεισμό θανατηφόρων κακώσεων", ανέφερε.

Δεν έφερε κακώσεις που να δικαιολογούν από μόνες τους τον θάνατο. Είχε κάποια τραύματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματος, μικρά θλαστικά τραύματα που από μόνα τους δεν δικαιολογούν τον θάνατο γι` αυτό προχωράμε σε περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο. Σε αυτήν τη φάση, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν υπήρχαν θανατηφόρες κακώσεις μακροσκοπικά -από τη νεκροτομή που έγινε- που να δικαιολογούν τον θάνατο. Είχε διάσπαρτες εκδορές, εκχυμώσεις, αλλά αυτά από μόνα τους δεν δικαιολογούν ιατροδικαστικά τον θάνατο. Είχε πολλές μικρές κακώσεις, μικρές που δεν δικαιολογούν τον θάνατο», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν ο Ζακ Κωστόπουλος, υπό συνθήκες που διερευνώνται, κλειδώθηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Στη συνέχεια και ενώ επιχειρούσε να βγει, δέχθηκε χτυπήματα από δύο άτομα και λίγο αργότερα κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.