Απουσίες στους μαθητές για την ολοήμερη αποχή-Κανονικά σε σχολεία οι καθηγητές


Κανονικά θα μπουν οι απουσίες στου μαθητές που θα προχωρήσουν αύριο (σ.σ Τετάρτη 05/02)σε ολοήμερη αποχή από τα μαθήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τους Κανονισμούς Λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, οι απουσίες των μαθητών από μαθήματα για αποχές που γίνονται για διαμαρτυρίες δεν μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογημένες. Έτσι οι μαθητές θα λάβουν απουσίες για όλη την ημέρα.

Όσον αφορά τους καθηγητές, σύμφωνα με τον βοηθό Γενικό Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, θα βρίσκονται στα σχολεία κανονικά. «Ακόμη και ένας μαθητής να έρθει, θα γίνει μάθημα», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019-2020, οι μαθητές προχώρησαν και άλλες φορές σε μονόωρη ή δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους, σε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό και αύριο στην ολοήμερη αποχή, την οποία αποφάσισαν μετά από το ψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται πως στο κάλεσμά της προς τους μαθητές, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ), αναφέρει πως «η ανάγκη να κλιμακώσουμε τα μέτρα προκύπτει όχι από την «απόλυτη» στάση μας ή από την επιθυμία μας να χάνουμε μαθήματα όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν στην κοινωνία αλλά λόγω της απουσίας ουσιαστικού διαλόγου και της υποβάθμισης του ρόλου του μαθητικού κινήματος από το Υπουργείο Παιδείας».

Εξάλλου σε ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης καλούν τους μαθητές να προσέλθουν σε διάλογο και να αποφύγουν λήψη ακραίων μέτρων.