Αποτροπιασμός – Τεμάχισαν γάτο και έριξαν τα κομμάτια σε αυλή σπιτιού


Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ο τεμαχισμός έγινε από ανθρώπινο χέρι καθώς το κεφαλάκι του γάτου ήταν άθικτο και η ουρά του κομμένη από την ρίζα. Ο καταγγέλλοντας, από την πρώτη στιγμή υπέδειξε συγκεκριμένο ύποπτο στην Αστυνομία. 13 μέρες πέρασαν και ο ιδιοκτήτης της οικίας δεν είχε καμιά ενημέρωση από την Αστυνομία των Ζώων για την έκβαση της υπόθεσης. 

Σημειώνεται ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού φροντίζει γατάκια και – δυστυχώς – παρατήρησε πως τον τελευταίο καιρό εξαφανίζονται συνεχώς γατάκια χωρίς αιτία. Όλοι γνωρίζουμε ότι για κάποιον που φροντίζει ζώα η απώλεια τους είναι επώδυνη και άκρως επίπονη. Μετά από δίκη μας επικοινωνία με τον κεντρικό σταθμό Λυκαβηττού την περασμένη βδομάδα και προς μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι ο θάνατος του γάτου προκλήθηκε από άλλο ζώο. Ο καταγγέλλοντας και εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αμφισβητούμε το πόρισμα των Αρχών καθώς το κεφάλι ήταν άθικτο χωρίς δαγκώματα και η ουρά κομμένη από τη ρίζα. Ποιο ζώο θα μπορούσε να το κάνει αυτό;

Ζητούμε να ενημερωθούμε άμεσα πως τεκμηριώνεται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, το πόρισμα πως ο θάνατος του γάτου προκλήθηκε από άλλο ζώο και ποιο ζώο θα μπορούσε να πετύχει τέτοιο «προσεκτικό τεμαχισμό»; Ποιο ζώο θα μπορούσε να τεμαχίσει τον γάτο και να μεταφέρει τα κομμάτια στην αυλή του καταγγέλλοντα; Εύλογες απορίες που πρέπει άμεσα να απαντηθούν.

Επίσης, απορίας άξιον είναι γιατί η Αστυνομία των Ζώων δεν ενημέρωσε τον καταγγέλλοντα για το αποτέλεσμα της υπόθεσης; Ως Ομάδα Δράσης του Κινήματος για τα Ζώα, γινόμαστε σχεδόν καθημερινά δέκτες παραπόνων και από άλλους πολίτες ότι η Αστυνομία των Ζώων δεν ενημερώνει σχεδόν ποτέ τους πολίτες για την έκβαση των υποθέσεων τους αφήνοντας τους σε αγωνία.

H Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης του Κινήματος για τα Ζώα, κ. Ανθή Μουζούρη, τόνισε πως «ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε να εξεταστεί ξανά η υπόθεση καθώς οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι ο γάτος βρήκε τραγικό θάνατο από ανθρώπινο χέρι και αυτός που προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, πολύ πιθανό να επιχειρήσει να κάνει κάτι παρόμοιο και στο μέλλον».