Aπόπειρα φόνου Ροδοθέου: Zήτησε δικηγόρο κατηγορούμενος- μάρτυρας

Άλλαξε στάση ο εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου και ενώ υπερασπιζόταν μόνος τον εαυτό του, τώρα υπέβαλε αίτημα για νομική αρωγή.

 

Χθες, παρουσιάστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ο 26χρονος Ανδρέας Χατζηαναστασίου, ο οποίος έχει ήδη ομολογήσει εμπλοκή στην απόπειρα και βρίσκεται κάτω από πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αφού θα καταθέσει κατά του δεύτερου κατηγορούμενου και μελλοντικά σε άλλους κατηγορούμενους.

 

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος είχε αιτηθεί από την προηγούμενη δικάσιμο όπως την υπεράσπισή του αναλάβει δικηγόρος που θα όριζε η Δημοκρατία, παρόλο που προηγουμένως υπερασπιζόταν ο ίδιος τον εαυτό του. Ο Χατζηαναστασίου κατηγορείται ότι ενώ γνώριζε ότι δύο άλλα πρόσωπα είναι ένοχα κακουργήματος, δηλαδή απόπειρας φόνου, παρείχε βοήθεια σε αυτούς με σκοπό να αποφύγουν την τιμωρία.

 

Χθες, το αίτημά του για νομική αρωγή εγκρίθηκε από το δικαστήριο, με την κατηγορούσα Αρχή να μην φέρει καμία ένσταση και έτσι του δόθηκε χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών για να αποφασίσει ποιος δικηγόρος θα τον υπερασπιστεί.  

 

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο Άνταμ Αμπουραμαντάν, 37 ετών Παλαιστίνιος, ο οποίος αρνήθηκε τις εναντίον του κατηγορίες, ενώ χθες δεν κρίθηκε αναγκαίο να παραστεί στη διαδικασία. Αυτός κατηγορείται ότι δεν παραδέχθηκε στις κατηγορίες ότι συνωμότησε και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Νίκο Ροδοθέου, μαζί με τους Σήφη και Ρούντολφ, αλλά και την κατοχή όπλου και πυρομαχικών.


Πηγή:Φιλελεύθερος