Απόπειρα φόνου Αγία Νάπα: "Από θαύμα ζούμε"


Τις δραματικές στιγμές που βίωσε η παρέα των ανυποψίαστων πολιτών τα ξημερώματα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον καφετέριας στην Αγία και πλήττοντας τέσσερις από αυτούς, περιέγραψε στο alphanews.live ένας από τους τραυματίες της απόπειρας φόνου. 


Σας παραθέτουμε αυτούσια τη συνέντευξη  που παραχώρησε στην ιστοσελίδα alphanews.live ένας εκ των θυμάτων της απόπειρας φόνου στην Αγία Νάπα 


Ο ΜΜ 38 ετών από χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου και πατέρας δύο παιδιών αναφέρει ότι το ραντεβού των θαμώνων της πολυσύχναστης καφετέριας "κλείστηκε" γύρω στις δέκα και τριάντα το βράδυ του Σαββάτου. Αρχικά στο τραπέζι έκατσαν οι τρείς φίλοι και παράγγειλαν το ποτό τους. Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα στην παρέα προστέθηκαν άλλα τρία άτομα. Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα συνέβαινε... Ο ΜΜ καθόταν με την πλάτη γυρισμένη στον δρόμο και τότε ένας από την παρέα αναφώνησε "Ρε τί κάνει τούτος;" και μετά "πέστε κάτω."




"Άρχισαν οι πυροβολισμοί, το τζάμι που ήταν στην πλάτη μου είχε σπάσει. Εγώ έπεσα κάτω, αντέδρασα γρήγορα. Πήγα έρπυση μέσα στο μαγαζί και μετά από λίγα δευτερόλεπτα ένιωασα κάτι να με καίει κάτω στη μέση. Ανοιξα τη ζώνη μου και είδα ότι αιμορραγούσα και αμέσως την έσφιξα ξανά, ήταν κοντά στη λεκάνη και έβλέπα την τρύπα της σφαίρας."

Μετά το αρχικό σοκ ο 38χρονος γύρισε το βλέμμα προς το δρόμο και στο σημείο όπου δευτερόλεπτα προηγουμένως στεκόταν ο επίδοξος εκτελεστής και διαπίστωσε ότι είχε φύγει. Κατευθύνθηκε τότε προς το τραπέζι όπου είχε αφήσει το κινητό του τηλέφωνο για να ειδοποιήσει την Αστυνομία για το περιστατικό. 

"Οι δύο από τους φίλους ήταν κάτω και δεν μπορούσαν να κινηθούν. Πήρα την Αστυνομία και μετά από 10-15 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο και μας μετέφερε στο νοσοκομείο. Είναι διαμπερές το τραύμα, δεν χτύπησε νεύρο ή κάποιο οστό. Καθημερινά πηγαίνουμε στο χειρουργείο για να μας κάνουν καθαρισμούς.

Ο ΜΜ ομολογεί ότι όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα που κανείς από τα θύματα δεν πρόλαβε ούτε να φοβηθεί. 

"Τώρα σκεφτόμαστε διάφορα γιατί κανείς δεν περίμενε να γίνει κάτι τέτοιο. Σκεφτόμαστε που θα πηγαίνουμε, που θα κυκλοφορούμε και φυσικά όπου και να καθόμαστε θα πρέπει να έχουμε την πλάτη στον τοίχο"

Ο 38χρονος δίνει επίσης την δική του εκδοχή για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα στην απόπειρα φόνου. 

"Από θαύμα (ζούμε) γιατί λόγω του ότι υπήρχαν κολώνες σιδερένιες, πέρασαν από κολώνες και ανθώνες που σταμάτησαν την πορεία της σφαίρας. Εξοστρακίστηκαν και μας χτύπησαν διαφορετικά αν ήταν εξ επαφής δεν θα ζούσαμε, αυτό είναι δεδομένο".






ΠΗΓΗ: alphanews.live