Απόπειρα φόνου Αγ. Νάπα: Κι άλλα σενάρια στο κάδρο


Η Αστυνομία, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, δεν κλειδώνει και δεν ανακοινώνει πως στόχος ήταν ο επιχειρηματίας (αν και πρόκειται για το πιθανότερο σενάριο), αναφέροντας πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και διερευνάται τόσο το κίνητρο όσο και το ποιος τελικά ήταν ο στόχος. Ήταν δηλαδή ο επιχειρηματίας ή τα θύματα;

Υπενθυμίζεται πως ο επιχειρηματίας είχε φύγει με διαφορετικό όχημα από αυτό που μετέβη στην καφετέρια, είκοσι λεπτά πριν ανοίξει πυρ ο δράστης, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε ότι είχε φύγει, εάν αυτός ήταν ο στόχος του.

Γεγονός που δημιουργεί σενάρια. Είτε ο δράστης δεν είχε οπτική επαφή με το τραπέζι του και δεν αντιλήφθηκε ότι έφυγε, είτε γιατί ο δράστης είχε μεταβεί για να πάρει το όπλο του και επέστρεψε τρέχοντας, ανοίγοντας στα τυφλά πυρ, χωρίς να δει εάν στο καφετέρια ήταν ο επιχειρηματίας. Ίσως για αυτό κάνει μια παύση, παρακολουθεί από το τζάμι, κάνει μερικά βήματα στα αριστερά του και πατά ξανά τη σκανδάλη, χωρίς να αντιληφθεί ότι στο τραπέζι που γάζωνε δεν ήταν ο στόχος του.

Πάντως, οι κινήσεις του δράστη δεν παραπέμπουν σε έμπειρο και επαγγελματία πληρωμένο εκτελεστή, αφού πυροβολούσε στα τυφλά, κάνοντας βήματα προς τα πίσω, ενώ μισή ώρα πριν το χτύπημα, πρόσωπο που εικάζεται πως είναι ο δράστης, περνά από τη σκηνή, μιλά στο τηλέφωνο και βλέπει προς την καφετέρια.

Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία εγκλήματα που διαπράχθηκαν από «εισαγόμενους» άριστους εκτελεστές, που δεν άφησαν καν ίχνη πίσω τους, η ενέργεια αυτή του δράστη, δεν παραπέμπει σίγουρα σε επαγγελματία.

Κι άλλες συλλήψεις

Η Αστυνομία δεν αποκλείει εντός των επόμενων ωρών να γίνει και δεύτερη σύλληψη για την υπόθεση της απόπειρας φόνου.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.


neAmmochostos/reporter.com.cy