Απόπειρα Αγίας Νάπας: "Πόκερ" με Μαμ έπαιξαν οι ανακριτές


Στα κρατητήρια και στο κελί που κρατείται ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, που συνελήφθηκε ως ύποπτος για το μαφιόζικο χτύπημα στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, βρέθηκαν χθες ανακριτές του ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας reporter, μέλη της ανακριτικής ομάδας, μετέβησαν χθες στο κελί του «Μαμ», τον οποίον ωστόσο δεν υπέβαλαν σε ανάκριση αλλά ακολουθώντας άλλη στρατηγική, θέλησαν να προβληματίσουν τον ισοβίτη, δίνοντας του χρόνο για να σκεφτεί, για να επανέλθουν τις επόμενες ημέρες, ώστε να τους πει εάν είναι πρόθυμος να συνεργαστεί ή όχι.

Ο Μαμαλικόπουλος, δεν χαρακτηρίζεται εύκολος αντίπαλος, λαμβάνοντας υπόψη και πως πρόκειται για σκληρό αντιεξουσιαστή που τηρεί την εγκληματική ομερτά, πράγμα το οποίο απέδειξε και στην υπόθεση του πενταπλού φονικού, για το οποίο καταδικάστηκε πέντε φορές ισόβια, και δεν παραδέχθηκε ποτέ ενοχή, δηλώνοντας μέχρι και σήμερα αθώος.

Το στρατηγική θα ακολουθήσει ο «Μαμ», είναι κάτι που θα διαφανεί την επόμενη φορά όπου θα ανακριθεί και θα κληθεί να απαντήσει σε συγκεκριμένα στοιχεία και στα όσα του καταλογίζει ο 38χρονους, που επίσης τελεί υπό κράτηση, και τον έδειξε ως καθοδηγητή, ως το πρόσωπο που του έδινε πληροφορίες για τις κινήσεις του επιχειρηματία και ως τον προμηθευτή των όπλων, τα οποία του παραδόθηκαν μέσω τρίτου προσώπου που τα άφησε σε συγκεκριμένο σημείο.

Παράλληλα, εάν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή Μαμαλικόπουλου, οι ανακριτές θέλουν να μάθουν εάν ήταν ο ηθικός αυτουργός, και εάν ναι, ποιο ήταν το κίνητρο του, και εάν όχι, ποιοι κρύβονται πίσω του.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που πηγάζουν από ρεπορτάζ της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", ο 38χρονος γνώρισε τον Μαμαλικόπουλο στη φυλακή όταν είχε καταδικαστεί για άλλη υπόθεση. 

Επιπροσθέτως, σε ό, τι αφορά τον 38χρονο, το διάταγμα κράτησης του οποίου εκπνέει την Τετάρτη, αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου, με τους ανακριτές να ζητούν την ανανέωση της κράτησης του.

Ο 38χρονος, παραδέχθηκε πως είναι το πρόσωπο που γάζωσε την καφετέρια με 25 σφαίρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων, ενώ ανέφερε πως παρακολουθούσε τον επιχειρηματία για ένα μήνα.

Στα χέρια της Αστυνομίας υπάρχουν και κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τις κινήσεις του πριν και μετά την απόπειρα φόνου, όπως επίσης και τις κινήσεις του που τρεις μέρες προηγουμένως προσπάθησε για πρώτη φορά να χτυπήσει τον επιχειρηματία, ο οποίος επίσης βρισκόταν κατά τον ουσιώδη χρόνο εντός της καφετέριας.

Ρεπορτάζ:reporter.com.cy/Φιλελεύθερος