Απόπειρα Αγίας Νάπας: Ακούει την ποινή του ο "Χάμπουργκερ"


To Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας  - Αμμοχώστου θα επιβάλει στις 9 Ιουλίου ποινή στον Χαράλαμπο Χρυσάνθου, άλλως "Χάμπουργκερ" από την Πάφο, ο οποίος παραδέχθηκε κατηγορίες που αφορούν δύο υποθέσεις απόπειρας φόνου σε Λάρνακα και Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα ο Χάμπουργκερ παραδέχθηκε συνολικά 24 κατηγορίες που αφορούν μεταξύ άλλων συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 10 Ιουνίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του Χρυσάνθου αγόρευσε για μετριασμό ποινής και ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την σημερινή ημέρα για επιβολή της ποινής.

Ωστόσο σήμερα το Σώμα ζήτησε διευκρινήσεις για ορισμένα θέματα από τη συνήγορο υπεράσπισης του 37χρονου, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου να ορίσει την 9η Ιουλίου για επιβολή της ποινής.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα φόνου στην Λάρνακα, διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019 εναντίον του 37χρονου Κωνσταντίνου Χαραλάμπους άλλως «Μαύρος» και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο κατηγορούμενοι (σ.σ ο δεύτερος είναι ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος) αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β και παράνομης κατοχής/μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-27/11/2019 στη Λάρνακα.

Όσον αφορά την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα, διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σε καφετέρια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων, και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020.

Σημειώνεται ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, τον οποίον ο Xρυσανθου έδειξε ως καθοδηγητή του και οργανωτή των δύο εγκλημάτων, δήλωσε μη παραδοχή σε συνολικά 25 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του.