Απόπειρα Αγίας Νάπας: Ξανά στο Δικαστήριο ο «Μαμ»,


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγείται ξανά ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, ο οποίος συνελήφθη για την υπόθεση του μαφιόζικου χτυπήματος σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, τα ξημερώματα της 16ης Φεβρουαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων θαμώνων.

Τον σκληρό αντιεξουσιαστή, ενέπλεξε στην υπόθεση ο 38χρονος επίδοξος δράστης της απόπειρας, ο οποίος ομολόγησε πως ήταν  το πρόσωπο που γάζωσε με 25 σφαίρες την καφετέρια και πως παρακολουθούσε τον επιχειρηματία (που εικάζεται ότι ήταν ο στόχος) για ένα μήνα.

Ο 38χρονος έδειξε τον «Μαμ» ως το πρόσωπο που τον καθοδηγούσε, που του έδινε πληροφορίες και στοιχεία για τις διακινήσεις του επιχειρηματία, καθώς και αυτός που διευθέτησε να του προμηθευτούν τα όπλα. Το ένα εντοπίστηκε 150 μέτρα από τη σκηνή του εγκλήματος, ενώ το δεύτερο βρέθηκε μετά από υπόδειξη του ιδίου, τέσσερις μέρες αργότερα και αφού παραδέχθηκε την εμπλοκή του.

Παράλληλα, ο 38χρονος ανέφερε πως επικοινωνούσε με τον Μαμαλικόπουλο από κινητό τηλέφωνο αλλά και μέσω μιας εφαρμογής του κινητού, μέσω από την οποία του απέστελλε και φωτογραφίες. Ωστόσο, από έρευνες που διενεργήθηκαν στο κελί του ισοβίτη, δεν εντοπίστηκε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, αναμένεται να ζητήσουν την κράτηση του Μαμαλικόπουλου για άλλες οκτώ ημέρες, αφού δεν έχουν ολοκληρώσει το ανακριτικό έργο.

Υπενθυμίζεται, πως ο Μαμαλικόπουλος καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά ισόβια καθώς το Κακουργιοδικείο, παρά την άρνηση του, έκρινε πως ήταν ο εκτελεστής των πέντε προσώπων που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στις 23 Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα, ενώ είχε ανακριθεί, και με πρόσφατη εγκληματική ενέργεια που διαπράχθηκε σε άλλη Επαρχία.

Σε ό, τι αφορά το κίνητρο του χτυπήματος στην καφετέρια, μπορεί να υπάρχουν κάποιες πληροφορίες, ωστόσο δεν έχει ακόμη «κλειδώσει».