Απόπειρα Αγία Νάπα: Το χρονικό του χτυπήματος σε βίντεο


Το πιο κάτω κείμενο, αλλά και το βίντεο, αποτελεί ρεπορτάζ της ιστοσελίδας reporter.com.cy

Το χρονικό του γκανγκστερικού χτυπήματος στην Αγία Νάπα, τα ξημερώματα της Κυριακής, στήνουν οι ανακριτές της υπόθεσης, τόσο μέσα από μαρτυρίες όσο και μέσα από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Η Αστυνομία, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων στοιχείων, οδηγήθηκε στη σύλληψη 38χρονου, γνωστού στις Αρχές, ο οποίος εξετάζεται κατά πόσο είναι ο δράστης του χτυπήματος αλλά και το πρόσωπο που είχε περάσει νωρίτερα από τη σκηνή, παρακολουθώντας την καφετέρια.

Στόχος φαίνεται πως ήταν γνωστός επιχειρηματίας της Αγίας Νάπας, o οποίος είχε αναχωρήσει λίγο νωρίτερα, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είχε αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις, ενώ έφυγε με δεύτερο όχημα και όχι με αυτό που έφθασε στην καφετέρια.

Παράλληλα, ενώπιον των Αρχών υπάρχουν βίντεο που δείχνουν ύποπτες κινήσεις και τις προηγούμενες ημέρες, έξω από την καφετέρια.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το χρονικό στήνεται ως ακολούθως:

1:10 Άντρας με κουκούλα στο κεφάλι, το πρόσωπο του οποίου καταγράφεται, περπατά πεζός από το απέναντι πεζοδρόμιο. Μιλά στο τηλέφωνο και κοιτάζει προς την καφετέρια.
 

1:12 Περνά όχημα, άσπρου χρώματος, μπροστά από την καφετέρια. Σταματά και ο οδηγός του συνομιλεί με τον πεζό. Το όχημα ήταν η δεύτερη φορά που περνούσε μπροστά από την καφετέρια.
 

01:40 Ο δράστης κρυβόταν σε παρακείμενο ανθώνα, από την δεξιά πλευρά της καφετέριας.
 

01:40 Ο επιχειρηματίας αποχωρεί από την καφετέρια, από την πόρτα εντός της επιχείρησης, που οδηγεί στο πίσω χώρο στάθμευσης. Εισέρχεται σε άλλο αυτοκίνητο, όχι στο δικό του και αποχωρεί. Φεύγει προς τα αριστερά και μπροστά από την καφετέρια.
 

02:00 Ο δράστης, τρέχοντας, εμφανίζεται από τη δεξιά πλευρά της καφετέριας, σταματά μπροστά από την τζαμαρία και ανοίγει πυρ στα τυφλά. Κάνει μια μικρή παύση, κοιτάζει μέσα από το τζάμι, κάνει μερικά βήματα πίσω και προς τα δεξιά, και με ριπή γαζώνει τους θαμώνες.
 

02:00-02:00'12 Οι θαμώνες προσπαθούν να κρυφτούν από τα πυρά. Τέσσερα πρόσωπα, τρεις άντρες και μια γυναίκα, τραυματίζονται από τις σφαίρες.
 

02:00'12 Ο δράστης εγκαταλείπει την σκηνή, τρέχοντας προς τα δεξιά, δηλαδή από το ίδιο σημείο που εισήλθε στον δρόμο.
 

02:01 Ο δράστης πετάει το όπλο, τύπου καλάσνικοφ, στην καταπακτή διπλανού μουσείου που βρίσκεται περίπου 200 μέτρα μακριά από την καφετέρια.
 

02:10 Στην σκηνή του εγκλήματος φθάνουν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρα που μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο.