Απόπειρα Αγ. Νάπας: Παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο ύποπτοι


Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας-Αμμοχώστου, για την απόπειρα φόνου στη Λάρνακα, αλλά και την  απόπειρα φόνουσε καφετέρια στην Αγία Νάπα, παραπέμφθηκαν το πρωί ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, και ο 38χρονος Χαράλαμπος Χρυσάνθου, φερόμενος εκτελεστής των δύο εγκληματικών ενεργειών.

Συγκεκριμένα, η απόπειρα φόνου στην Λάρνακα διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019 εναντίον του Κωνσταντίνου Χαραλάμπους και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι, αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β και παράνομης κατοχής/μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-27/11/2019 στη Λάρνακα.

Όσον αφορά την τετραπλή απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα, διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου, και φαίνεται να είχε ως στόχο επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το σημείο λίγα λεπτά προηγουμένως. Για την εν λόγω υπόθεση οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020.

Αφου το πρωί έληξε το δεύτερο διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων και για τις δύο υποθέσεις, οι ανακριτές της υπόθεσης τους παρουσίασαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο τους παρέπεμψε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Σημειώνεται ότι λόγω των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού που τηρούνται αυστηρά από το Δικαστήριο στη Λάρνακα, δεν επετράπη σε κανένα δημοσιογράφο να εισέλθει στην αίθουσα, αφού είχαν συμπληρωθεί τα δέκα άτομα που έπρεπε να βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Συγκεκριμένα στην αίθουσα βρίσκονταν ο κατηγορούμενος, ο δικηγόρος του, εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, η δικαστής, η στενογράφος και πέντε μέλη της ΜΜΑΔ, οι οποίοι έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα.