Απομακρύνονται οι κεραίες αναμετάδοσης στο Κάβο Γκρέκο


Απομακρύνονται μόνιμα από το Κάβο Γκρέκο, στην Αγία Νάπα, οι κεραίες αναμετάδοσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Ο ραδιοεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις στο Κάβο Γκρέκο φιλοξενούν έναν αμερικανικό και έναν γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό, υψηλής ισχύος στα μεσαία κύματα, με εκπομπή κατεύθυνσης τη Μέση Ανατολή.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο ΚΥΠΕ ότι οι Αμερικάνοι έχουν σταματήσει ήδη να εκπέμπουν από την  περιοχή, αφού το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημερώθηκε από την Αμερικανική Πρεσβεία, μέσω επιστολής, πριν μια εβδομάδα ότι θα σταματήσουν να εκπέμπουν.

Ωστόσο, το γεγονός επιβεβαιώθηκε και στην τοπική αρχή από πλειάδα οδηγών σκαφών αναψυχής, που περνούν από το σημείο καθημερινά. Όπως αναφέρουν τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν παρεμβολές στους ασύρματούς τους και στα τηλεπικοινωνιακά μέσα των πλοίων τους.

Εξάλλου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ υπάρχει η εκφρασθείσα πρόθεση από τους Γάλλους να κάνουν το ίδιο, ενώ δεν αποκλείεται το αμέσως επόμενο διάστημα να σταματήσουν και οι δικές τους εκπομπές.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, είπε ότι αν τελικά επιβεβαιωθούν και επίσημα οι πληροφορίες «θα είναι ό,τι καλύτερο για την περιοχή».

Όπως είπε ο Δήμος Αγίας Νάπας ζητά εδώ και χρόνια επιτακτικά να φύγουν οι κεραίες από την περιοχή, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για περιοχή Natura και προστατευόμενο εθνικό δασικό πάρκο».

«Αν φύγουν οι κεραίες θα μείνει μόνο ο Φάρος, ο οποίος θα καταστεί σημείο αναφοράς», πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμα πως «πρέπει να καθαρίσει η περιοχή, γιατί πρόκειται για το νοτιοανατολικότερο άκρο της Κύπρου και το πιο όμορφο».