Το απόγευμα στην Κύπρο οι σοροί του Κύπρου και της Αναστασίας-Τη Δευτέρα οι κηδείες


Ο 23χρονος Κύπρος και η 24χρονη Αναστασία, ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο, για να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη, όπου έμεναν και σπούδαζαν, ο μεν στη Νομική, η δε στη Οδοντιατρική. Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τους δύο, όπως και για άλλα 55 άτομα. Το νήμα της ζωής όλων κόπηκε απότομα στα Τέμπη, από ψαλίδι άλλων.

Δύο νέοι ενάρετοι, που διακρίνονταν για το ήθος και τις αξίες τους, έτοιμοι να προσφέρουν σε όποιο το είχε ανάγκη. Δύο νέοι, που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, όμως είχαν ένα κοινό. Το όνειρο να σπουδάσουν στην Ελλάδα. Και τελικά, η Ελλάδα τους σκότωσε.

Η σορός του 23χρονου Κύπρου ταυτοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής ταυτοποιήθηκε η σορός της 24χρονης Αναστασίας. Στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης, ένα πέπλο θλίψης και οδύνης σκέπασε την Κύπρο, η οποία θρηνεί τα παιδιά της.

Το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να φτάσουν οι σοροί των δύο φοιτητών στην Κύπρο, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου και η Κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι τα έξοδα θα καλύψει η Κυπριακή Δημοκρατία. Εκτός αυτού, η Προεδρία ανακοίνωσε ότι οι κηδείες των δύο φοιτητών θα τελεστούν δημοσία δαπάνη, ενώ είχε κηρυχθεί και τριήμερο πένθος, με τις σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες.

Η κηδεία της Αναστασίας θα τελεστεί τη Δευτέρα, στις 14:00, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο.

Παράκληση της οικογένειας, είναι αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές, για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η οικογένεια της 24χρονης, παρακάλεσε δημόσια τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όπως σεβαστούν την επιθυμία της, να μην καλύψουν δημοσιογραφικά την νεκρώσιμο ακολουθία και ταφή.

Η κηδεία του αδικοχαμένου Κυπριανού, θα τελεστεί, επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα, από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου.

Παράκληση της οικογένειας, είναι όπως όσοι θα παραστούν στην κηδεία του Κυπριανού, να φορέσουν λευκά ρούχα, όπως επίσης αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Νεκρή και τρίτη Κύπρια στο τρένο

Στο μεταξύ, εκτός από τους τραγικούς θανάτους των δύο φοιτητών, η Κύπρος μετρά ακόμη ένα θύμα, αφού από την φονική σύγκρουση έχασε τη ζωή της και η 24χρονη Δήμητρα Καπετάνιου, ο πατέρας της οποίας είναι από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της αδικοχαμένης Δήμητρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αναρίτα της Πάφου και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Θεσσαλονίκη πριν από 30, περίπου, χρόνια.

Η άτυχη Δήμητρα ήταν το μοναδικό παιδί της οικογένειας. Η 24χρονη αποφοίτησε το περασμένο καλοκαίρι από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τελείωσε νηπιαγωγός.