Αποφυλακίστηκε ο νεαρός που παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο Παναγιώτη

Μειώθηκε η ποινή και αποφυλακίστηκε ο 22χρονος που κρίθηκε ένοχος για το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 30 Μαρτίου 2015 στη λεωφόρο Καντάρας στο Καϊμακλί.


Της Ντίνας Κλεάνθους από τον reporter. com. cy


 Το θανατηφόρο δυστύχημα είχε ως αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο ο  23χρονος μοτοσικλετιστή Παναγιώτης Ελευθεριάδης, ο οποίος σκοτώθηκε στο μεροκάματο αφού ήταν διανομέας φαγητού και κατά τον επίδικο χρόνο εργαζόταν.  

 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεση όπως καταγράφονται στην απόφαση, ο 22χρονος, τότε 17 ετών, έχοντας ως συνοδηγό τον 19χρονο ξάδελφο του, κατευθυνόταν με το όχημα του πατέρα του στον κυκλικό κόμβο του Bata προς λεωφόρο Αγίου Ανδρέα. Σε κάποιο σημείο του δρόμου επιχείρησε στροφή δεξιά, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με διερχόμενη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο Παναγιώτης Ελευθεριάδης. Από τη σύγκρουση η μοτοσικλέτα σύρθηκε στην άσφαλτο, κατέληξε στο πεζοδρόμιο, ενώ ο 23χρονος εκτινάχθηκε στο πεζοδρόμιο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

 

Αμέσως μετά το δυστύχημα ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος εγκατέλειψαν τη σκηνή πεζη, ενώ μετά από λίγα λεπτά έφτασε στη σκηνή ο 48χρονος ιδιοκτήτης του οχήματος, πατέρας του 17χρονου, ο οποίος παρουσιάστηκε ως οδηγός και έκανε υποδείξεις στην Αστυνομία για τις συνθήκες πρόκλησης του δυστυχήματος.

 

Ωστόσο στη συνέχεια ο 17χρονος παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός ο οδηγός του οχήματος.

 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε τόσο ο 17χρονος όσο και ο πατέρας του και ο ξάδελφος του, όπου παραδέχθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

 

Το Δικαστήριο επέβαλε στον 17χρονο ποινή φυλάκισης ενός έτους και στέρηση του δικαιώματος του να κατέχει ή να λαμβάνει άδεια οδήγησης για περίοδο δύο ετών από τον Ιούλιο του 2018, όπου του επιβλήθηκε η ποινή.
 

Στον πατέρα του νεαρού επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 2000 ευρώ και στον ξάδελφο του 1700 ευρώ.

 

Ο νεαρός εφεσίβαλε την απόφαση του Δικαστηρίου και τελικά το Ανώτατο έκρινε ότι οι μήνες για τους οποίους βρίσκεται ως κατάδικος στις φυλακές ο 22χρονος, πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, δηλαδή από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, είναι ικανοποιητικοί και ως εκ τούτου ανέστειλε το υπόλοιπο της ποινής του για τρείς μήνες.