ΑΠΟΕΛ - ΕΝΠ: Του... έκλεισε το σπίτι (0-2)


Μαύρη αρχή για τον ΑΠΟΕΛ, έσπασε την… γκίνια τριών μηνών η ΕΝΠ! Οι «βυσσινί» επικράτησαν 2-0 των γαλαζοκιτρίνων στο ΓΣΠ για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος και πήραν τρίποντο-οξυγόνο στην προσπάθεια για παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Αυτή είναι η πρώτη νίκη για τους «βυσσινί» μετά την 2η Οκτωβρίου, όταν επικράτησαν 2-1 της ΑΕΚ.

Από την άλλη, η ομάδα της πρωτεύουσας παρουσιάστηκε αδιόρθωτη, ο προβληματισμός μεγαλώνει, ενώ η βαθμολογική θέση σήμανε ξανά τον συναγερμό. Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην 11η θέση με 16 βαθμούς, ενώ η ΕΝΠ στην 13η με 11.

Στα αξιοσημείωτα, χωλαίνοντας αποχώρησε ο Σιέλης από το παιχνίδι. Ο Μερκής δέχθηκε κόκκινη κίτρινη κάρτα (δύο κίτρινες) και χάνει το επόμενο παιχνίδι με τη Δόξα. 

Τέλος, σε μια αξιέπαινη πράξη προχώρησε η ΕΝΠ καθώς αφιέρωσε τη νίκη στον αδικοχαμένο 11χρονο μέλος των ακαδημιών, Ιάκωβο, που τόσο άδικα και απρόσμενα έχασε την ζωή του προ ημερών.

Το ματς…

Οι γαλαζοκίτρινοι μπήκαν ανεβασμένοι στο παιχνίδι, κατέγραψαν δύο πολύ καλές στιγμές με τους Νούχιου-Εφραίμ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στη συνέχεια και κατάφεραν να απειλήσουν με τους Φελίπε και Μπελόνε χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι «βυσσινί» στο 21’ σημείωσαν κλασσική ευκαιρία με τον Θεοδώρου, το πλασέ του οποίου πέρασε εκτός για χιλιοστά.

Η ομάδα τους Παραλιμνίου κέρδισε πέναλτι στο 37’ μετά από ανατροπή του 24χρονου Κύπριου επιθετικού από τον Μερκή και ο Ντένιγκ νίκησε τον Σίλβα από την άσπρη βούλα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λουντεμό δέχθηκε σπρώξιμο και ο διαιτητής, Νικόλας Νεοκλέους, έδειξε ξανά το σημείο του πέναλτι. Ο Γκατσέφσκι όμως… μυρίστηκε την φάση και απέκρουσε την εκτέλεση του Ντε Βινσέντι με τον ΑΠΟΕΛ να χάνει σπουδαία φάση για την ισοφάριση.

Η συνύπαρξη των Σαχάρ και Νούχιου στο δεύτερο μέρος έφερε μια πιο… επιθετική πνοή στο παιχνίδι των γαλαζοκιτρίνων, ωστόσο η ομάδα της πρωτεύουσας αδυνατούσε να σκοράρει. Κατέγραψε πολύ καλές προϋποθέσεις στο δεύτερο μέρος, ωστόσο η ΕΝΠ με υπομονή και επιμονή, χτύπησε για δεύτερη φορά. Ο Θεοδώρου στο 77’ έφυγε μόνος, πέρασε και τον Σίλβα και με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το 2-0. Ο εφιάλτης για τον ΑΠΟΕΛ δεν τέλειωσε εκεί. Στο 80’ ο Μερκής δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές. Το σκορ δεν άλλαξε, η ΕΝΠ πήρε σπουδαίο τρίποντο ενώ οι γαλαζοκίτρινοι μεγάλωσαν τον προβληματισμό.

ΠΗΓΗ: NAsportscy.com (Νέα Αμμόχωστος Sports - Τα αθλητικά νέα της Αμμοχώστου)