Από Σεπτέμβριο οι γάμοι - «Δεν μας ικανοποιεί η απόφαση»


Όλα δείχνουν γάμους από Σεπτέμβριο στην Κύπρο, μετά τη συνάντηση των επιδημιολόγων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο. Ως εκ τούτου και σε περίπτωση  πολλά ζευγάρια, αναμένεται να ακυρώσουν τις τελετές που είχαν προγραμματισμένες.

Μετά τη σύσκεψη και σε δηλώσεις της, η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού ανέφερε ότι, «ο Σεπτέμβρης σίγουρα θα είναι μήνας γάμων, όχι όμως όπως τους ξέρουμε στην Κύπρο, καθώς θα μπουν αυστηρές προϋποθέσεις και μέτρα». Υπάρχουν διάφορα κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται, όπως οι αποστάσεις, ο τρόπος που σερβίρεται το φαγητό και άλλα, υπέδειξε η κ. Κολιού.



Όσον αφορά τους γάμους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είπε ότι, «μέσα στο καλοκαίρι δεν ξέρω πλέον αν υπάρχει χρόνος. Τις ακριβείς ημερομηνίες θα τις αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Λόγω του ότι υπάρχουν μεγάλοι γάμοι στην Κύπρο, με αρκετούς καλεσμένους και σε κλειστούς χώρους ήταν λίγο επιφυλακτικό το Συμβούλιο, όμως κάποια στιγμή θα δοθεί και για αυτά ημερομηνία», σημείωσε η κ. Κολιού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι οι γάμοι μπορούν να διεξαχθούν με πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων, πολλά είναι τα ζευγάρια που θα μεταθέσουν τις τελετές σε μεταγενέστερο στάδιο.

Αυτό θα έχει πολλαπλές συνέπειες, αφού αναμένεται να επηρεαστεί η βιομηχανία των γάμων, από τους οποίους βιοπορίζονται αρκετά επαγγέλματα.

Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος του παγκύπριου συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, ανέφερε ότι σε περίπτωση που η απόφαση που θα ανακοινωθεί αύριο θα επιβεβαιώνει την τέλεση γάμων από τον Σεπτέμβριο και μετά, είναι κάτι που δεν τους ικανοποιεί.

«Είναι μια απόφαση που δεν βοηθά καθόλου την αγορά και προκαλεί τεράστιες αναταράξεις στον κόσμο ο οποίος δεν μπορεί να μετακινήσει τις ημερομηνίες γάμου σε άλλες, γιατί δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες. Θα έπρεπε να επιτρέπεται έστω και με κάποιους περιορισμούς, για να μπορέσουν κάποιοι γάμοι να γίνουν. Ο Σεπτέμβρης είναι απομακρυσμένος και με λυπεί αφάνταστα, όπως πιστεύω ότι λυπεί επίσης τα ζευγάρια και τους επιχειρηματίες των χώρων δεξιώσεων».

Ανέμεναν όπως λέει άρση των μέτρων νωρίτερα. «Προσπαθώ να ανιχνεύσω το λόγο και πιθανόν να μην έχουν οι ίδιοι εμπιστοσύνη στον τρόπο που χειρίζονται οι ίδιοι το θέμα του τουρισμού».

Εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα ότι μέχρι αύριο που θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, αυτό θα αλλάξει και οι γάμοι θα ξεκινήσουν νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα,  η Ιερά Σύνοδος έδωσε το πράσινο φως για την τέλεση γάμων στην περίοδο των νηστειών των Χριστουγέννων μόνο για φέτος, ώστε να εξυπηρετηθούν όσα ζευγάρια μεταθέσουν τους γάμους τους.

ΜΗΠΩΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ή ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 70000137



ΠΗΓΗ:reporter.com.cy