Από επίλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων του Ισραήλ, ύποπτοι για ομαδικό βιασμό


Άδοξο τέλος φαίνεται ότι είχαν οι διακοπές των δώδεκα συλληφθέντων από το Ισραήλ, ηλικίας από 16 έως 18 ετών στην Αγία Νάπα, με αφορμή την κατάταξη τους την ερχόμενη εβδομάδα στις στρατιωτικές δυνάμεις της γετονικής χώρας. Από τη διασκέδαση στα νυχτερινά κέντρα της Αγίας Νάπας κατέληξαν στα αστυνομικά κελιά και ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, μετά την καταγγελία 19χρονης Βρετανίδας τουρίστριας ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. 


Ο αστυνομικός συντάκτης του Channel 13 του Ισραήλ, που βρέθηκε στο Παραλίμνι για να καλύψει το γεγονός και τη διαδικασία έκδοσης διαταγμάτων προσωποκράτησης στο δικαστήριο, δήλωσε σε Κύπριους δημοσιογράφους ότι κάποιοι από τους δώδεκα συλληφθέντες πρόκειται να ενταχθούν στις ειδικές δυνάμεις της χώρας και ως εκ τούτου η περιπέτεια τους με την κυπριακή δικαιοσύνη, έχει τεράστιο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη του Ισραήλ. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάποιοι από αυτούς φέρεται να παραδέχθηκαν ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την νεαρή πάντα με τη θέληση της, ενώ άλλοι εννέα δεν παραδέχονται ανάμειξη στην υπόθεση.


"Aπ ότι ξέρουμε η νεαρή παραδέχτηκε ότι έκανε σεξ με κάποιους από αυτούς, αλλά όχι με όλους από αυτούς. Φαίνεται ότι ξύπνησε το πρωί και αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν πολλά πρόσωπα στο δωμάτιο."


Ερωτηθείς αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την κατάταξη των νεαρών στον Ισραηλινό στρατό, ο δημοσιογράφος είπε ότι τόσο οι ίδιοι οι ύποπτοι όσο και οι συγγενείς τους, εκφράζουν φόβους για σοβαρές επιπτώσεις καθώς μόνο τα αποτελέσματα γενετικού υλικού από τεκμήρια που περισυνέλλεξαν οι Αρχές, δεν αναμένεται να είναι έτοιμα πριν από το επόμενο 15νθήμερο. 


"Οι συγγενείς λένε ότι η Αστυνομία ήταν αρκετά σκληρή με τους υπόπτους. Τα αποτελέσματα του DNA στο Ισραήλ εκδίδονται σε 24 ώρες, αν ακόμη το θέλουν μπορεί να γίνει σε μερικές ώρες. Ακόμη και εαν εντοπιστεί γενετικό υλικό δικό τους, δεν νομίζω να αποτελεί απόδειξη για βιασμό"


Όπως είπε ο δημοσιογράφος, η 19χρονη φέρεται να δήλωσε στις Αρχές ότι γνώριζε τρείς από τους υπόπτους και ότι παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή μαζί τους. Για τους υπόλοιπους τόνισε ότι η 19χρονη δεν τους γνώριζε και ότι δεν ήθελε να έχει κάποια επαφή μαζί τους.


"Ο Ισραηλινός στρατός είναι πάρα πολύ ξεκάθαρος με αυτές τις υποθέσεις. Το γεγονός ότι η υπόθεση αφορά μεταξύ των ισραηλινών και κυπριακών αρχών θα υπάρχει συνεργασία".


ΠΗΓΗ:alphanews.Live