Απήγαγε τον γιο της και τον μετέφερε στην Κύπρο όπου πέθανε

Σοβαρά αδικήματα καταλογίζονται σε 62χρονη γυναίκα από το Ισραήλ. Κατηγορείται ότι κακοποιούσε τον γιο της, ο οποίος απεβίωσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Κύπρο τον Αύγουστο του 2017.

Πρόκειται για την Ι. Χ., η οποία αν και είχε κριθεί ακατάλληλη για να έχει την επιμέλεια του 30χρονου γιου της, εντούτοις τον απήγαγε από οίκο ευγηρίας του Ισραήλ και ταξίδεψε μαζί του για το νησί μας, όπου τελικά αυτός έχασε τη ζωή του.

Όπως αναφέρουν Μ.Μ.Ε. του Ισραήλ η εν λόγω γυναίκα που εκδόθηκε από την Κύπρο στην γειτονική χώρα τον περασμένο Αύγουστο (2018), κατηγορήθηκε από δικαστήριο της πατρίδας της για κακοποίηση, αμέλεια και απαγωγή του ψυχικά ανάπηρου γιου της.

Από την 62χρονη γυναίκα, είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του γιου της το 2015, όταν οι υπηρεσίας κοινωνικής ευημερίας του Ισραήλ είχαν διαπιστώσει ότι ήταν υποσιτισμένος και δεμένος με αλυσίδες σε κρεβάτι και καρέκλα.

Εντός του 2016 η «μάνα» απήγαγε τον γιο της από οίκο ευγηρίας και ταξίδεψε μαζί του αρχικά για τη Γερμανία και μετά για την Κύπρο. Ο άτυχος νέος που αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας απεβίωσε το 2017 στην Κύπρο.

Τα δημοσιεύματα δεν διευκρινίζουν σε ποιο μέρος της Κύπρου σημειώθηκε το συμβάν, ενώ ούτε υπήρχε επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία Κύπρου για τέτοιο περιστατικό. Δεν αποκλείεται η 62χρονη να διέμενε με τον υιό της στην κατεχόμενη Κύπρο.


ΠΗΓΗ:toThemaonline.com