Απάτη από ξένη εταιρεία φάντασμα, ξαφρίζει κυπριακές επιχειρήσεις

Για απάτη από ξένη εταιρεία «φάντασμα», κάνει λόγο ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΕΒΕ, προειδοποιώντας τις κυπριακές εταιρείες.

 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Κυπριακού Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι η εταιρεία με το όνομα European Business Number (EBN), η οποία «διατείνεται ότι είναι γερμανική, έχει ξαναρχίσει την αποστολή επιστολών σε ανυποψίαστες επιχειρήσεις, με τις οποίες τις καλεί να συμπληρώσουν έντυπο με τον αριθμό ΦΠΑ της εταιρείας τους και τα στοιχεία τους για καταχώρηση σε ειδική ιστοσελίδα της ΕΒΝ. Με μικρά γράμματα στο κάτω μέρος του εντύπου αναφέρεται ότι υπάρχει χρέωση για την καταχώρηση αυτή».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «πρόκειται για απάτη και για αυτό προτρέπουμε όποιες κυπριακές επιχειρήσεις λάβουν τέτοια επιστολή να την ΑΓΝΟΗΣΟΥΝ παντελώς».

Επίσης, γίνεται προτροπή στις επιχειρήσεις μέλη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν λαμβάνουν τέτοιες αμφιλεγόμενες / παραπλανητικές επιστολές και σε περίπτωση υποψίας ή ακόμα και αμφιβολίας να επικοινωνούν άμεσα με το ΚΕΒΕ πριν προβούν σε οποιεσδήποτε ενέργειες / δεσμεύσεις.
 

Πηγή: sigmalive.com