Απάντηση Γ. Καρούσου σε δημοσίευμα ιστοσελίδας για… ένα κάδο απορριμμάτων

kados3Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Γιάννης Καρούσος, στην οποία δίνει την απάντησή του σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας 24h.com.cy, το οποίο φέρει τον τίτλο «Εικόνες ντροπής σε παραλιακό θέρετρο της Κύπρου» φωτογραφίζοντας την Αγία Νάπα.

Αιτία; Μια φωτογραφία που δείχνει έναν κάδο απορριμμάτων να είναι… ξεχειλισμένος.kados5

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Aγαπητέ κ. Φ. Μακρίδη. Έχει περιέλθει εις γνώσιν μου το σχόλιο όσο και η φωτογραφία που έχετε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα www.24h.com.cy και επιτρέψετε μου να σας αναφέρω/διευκρινήσω αλλά και παράλληλα να υποβάλω και εγώ τα δικάμου εύλογα ερωτήματα:

  1. Καθημερινά καθώς και Σαββατοκύριακα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου μας προβαίνουν από τις πρωϊνές ώρες , από τις 3:30π.μ μέχρι αργά το απόγευμα 3:00 μ.μ να καθαρίζουν όλους γενικά τους δημόσιους χώρους από τα σκουπίδια αλλά και να περισυλλέγουν τα σκουπίδια από όλα ανεξαιρέτως τα σκυβαλοδοχεία που βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων Αγίας Νάπας.

2.Ο Δήμος Αγίας Νάπας λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την σημασία του τουρισμού όχι μόνο για την πόλη μας , αλλά για την Μεγαλόνησο μας, προχώρησε στην πρόσληψη έκτακτων σκυβαλοσυλλεκτών και εργατών καθαριότητας ,ώστε να αντεπεξέλθει στην άμεση και κατά το δυνατό καθαρότερη και ομορφότερη Αγία Νάπα, αγνοώντας τις συνεχείς και τακτές εγκυκλίους για εξοικονόμηση δαπανών.

3.Αντικρίζοντας την φωτογραφία που έχετε δημοσιεύσει, σίγουρα πριν να σχολιάσετε θα έπρεπε να κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά ότι η εν λόγω φωτογραφία λήφθηκε αργά κατά τις νυκτερινές ώρες καθότι:

α. Διαφαίνονται τα φώτα και ο νυκτερινός φωτισμός από Luna Park, φωτεινές διαφημιστικές πινακίδες , σκοτάδι εντός του παλιού κοιμητηρίου

και

β. Ο εν λόγω κύριος δρόμος έναντι παλιού κοιμητηρίου από τις πρωινές ώρες μέχρι τουλάχιστον τις 3:00 το πρωί είναι πολυσύχναστος και πολυδιάβατος με πυκνή κίνηση από πεζούς κάτι που η δημοσιευμένη φωτογραφία δείχνει το αντίθετο. Δηλαδή η φωτογραφία σας λήφθηκε αργά, όπου στον εν’ λόγω κύριο δρόμο οι πεζοί είναι μετρημένοι.

4.Κρίνοντας λοιπόν την ώρα που λήφθηκε η φωτογραφία σας όπως σας προανέφερα, σίγουρα δεν θα ήταν δυνατό αυτές τις νυκτερινές ώρες να περισυλλέγονται σκουπίδια και να περιφέρονται σκυβαλοφόρα όταν ο ξένος ή ο ντόπιος τουρίστας , σαν εσάς , κάνει τον περίπατο του.

5.Πέραν των πιο πάνω, μετά από έρευνα που προέβηκα κανένα παράπονο ή καταγγελία δεν υποβλήθηκε στο Δήμο μας για τους γεμάτους και ξέχειλους καλάθους που έχετε εντοπίσει στην φωτογραφία σας , καθόλο το 24h. Γι αυτό σας παρακαλώ όπως εάν γνωρίζεται την ώρα και σε ποιο τηλέφωνο έχετε υποβάλει το παράπονο ή καταγγελία σας για την απαράδεκτη κατάσταση που εσείς και οι φίλοι σας εντοπίσατε, ενημερώσετε μας για περαιτέρω έλεγχο και πιθανή λήψη μέτρων για αγνόηση του παραπόνου σας.

  1. Παρ’ αυτά έχετε χρησιμοποιήσει στο κείμενο σας τις λέξεις «απραξία» και «απρονοησία» , λέξεις τις οποίες θα ήθελα να τις σκεφθείτε πολύ καλά πριν τις ξανά-υποβάλετε για την Αγία Νάπα. Γι’ αυτό αγαπητέ φίλε κ. Φάνη Μακρίδη σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΩΣ για ένα ΠΕΡΙΠΑΤΟ στην Αγία Νάπα από τις 4:30 το πρωί , να περιπατήσουμε όλους τους δρόμους της Αγίας Νάπας με ιδιαίτερη έμφαση τους κεντρικούς πεζοδρομοποιημένους δρόμους (πλατείας – Αγίας Μαύρης, Λουκά – Λουκά , Ξυλούρη, Άρη Βελουχιώτη κ.α.) και τότε κατ’ ίδιαν θα κοιτάξετε δυστυχώς ότι η άσφαλτος είναι ανύπαρκτη από τα πεταμένα μπουκάλια, χαρτιά , σκουπίδια που ανεξέλεγκτα πετούν όχι μόνο οι ξένοι αλλά και οι ντόπιοι τουρίστες μας , και πώς μέχρι τις 11:00 π.μ όλα τα πιο πάνω οδικά δίκτυα – πεζοδρομοποιημένες περιοχές λάμπουν από καθαριότητα και ξεχωρίζει πλέον να φαίνεται το ασφαλτικό οδόστρωμα, καθότι τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου μας αρχίζουν εργασία από τις 3:30 το πρωϊ για να αντεπεξέλθουν στην καθαριότητα όλων των δημόσιων χώρων και οδικών δικτύων μας.

7.Βέβαια δεν θα ήταν σωστό να μην μπορώ κι’ εγώ με την δική μου σειρά να σας υποβάλω το πιο κάτω ερώτημα:

  • «Στην δική σας πόλη (Λευκωσία ή άλλη πόλη που πιθανόν κατάγεσθε ή κατοικείτε) μήπως δεν υπάρχουν σκουπιδοτενεκέδες αργά κατά τις νυκτερινές ώρες γεμάτοι και ξέχειλοι με σκουπίδια ή εσάς μήπως στην πόλη σας όλα μα όλα είναι πεντακάθαρα από το πρωϊ μέχρι και την επόμενη της άλλης ημέρας της εβδομάδας;»

8.Tελειώνοντας λυπούμαι να παρατηρήσω ότι τόσο το σχόλιο σας όσο και η δημοσιευμένη φωτογραφία σας δεν είναι ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ αλλά αντίθετα φαίνεται ότι ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΑΣ Η ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΙΘΑΝΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

 

neAmmochostos.com