Απαντά στο Αλεξούι ο Ιωνάς-«Δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα»

Θέση στο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε προ ημερών ανάμεσα στον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας Νίκο Σοφοκλέους και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, πήρε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος τόνισε ότι «είναι αδιανόητο να καταγγέλλεται Αστυνομικός Διευθυντής γιατί διεξάγει στοχευμένες έρευνες», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα»

 

Ο Ιωνάς Νικολάου μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας μαζί με τον Αρχηγό της Δύναμης, εξέφρασε την στήριξη του στο Νίκο Σοφοκλέους, ενώ όπως είπε, «είναι αδιανόητο να καταγγέλλεται ο Αστυνομικός Διευθυντής γιατί διεξάγει στοχευμένες έρευνες και γιατί εκτελεί το καθήκον του. Καθήκον το οποίο του έχει αναταθεί από το νόμο και το επιτελεί κατά τρόπο αποφασιστικότητα.»

 

«Σήμερα, στην παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας, μας έγινε μια αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στην Επαρχία Λευκωσίας όσον αφορά τις πολλαπλές δραστηριότητες της Αστυνομίας, με ιδιαίτερη έμφαση τους τελευταίους μήνες. Έγινε αξιολόγηση των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων που γίνονται για την αντιμετώπιση και πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος.

 

Η δραστηριότητα και οι επιχειρήσεις από πλευράς της Αστυνομίας συνεχίζονται και θα συνεχίσουν σε πιο έντονο ρυθμό. Από την αξιολόγηση που έγινε φαίνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες η δραστηριότητα αυτή είναι εντονότερη από προηγουμένως».
 
Όπως ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «μετέφερα στον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας και στην ηγεσία της Αστυνομίας τόσο τη δική μου στήριξη όσο και τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτή την προσπάθεια και ζήτησα όπως μεταφερθεί σε όλα τα μέλη της Διεύθυνσης το μήνυμα, ώστε να το αντιληφθούν όλοι, ότι ο αγώνας και η προσπάθεια κατά του οργανωμένου εγκλήματος είναι κοινός.
 
Εκφράζω δημόσια τη στήριξη μου και τη στήριξη της Κυβέρνησης στον αγώνα για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Είμαστε δίπλα τους. Οι προσπάθειες δεν θα σταματήσουν και η Αστυνομία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις επί καθημερινής και τακτικής βάσεως.
 
Θέλω να μην πτοούνται γιατί, από τη μια έχουν τη στήριξη μας και από την άλλη, έχουν το νόμο μαζί τους. Θέλω να μην αισθάνονται την οποιαδήποτε απειλή. Δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα. Η Αστυνομία διενεργεί στοχευμένους ελέγχους όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα, βάσει της αξιολόγησης πληροφοριών και ανάλυσης των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της.»

 

Είναι αδιανόητο να καταγγέλλεται Αστυνομικός Διευθυντής συμπλήρωσε ο Ιωνάς Νικολάου, «γιατί διεξάγει στοχευμένες έρευνες και γιατί εκτελεί το καθήκον του - έρευνες που στρέφονται όχι σε τυχαία σε πρόσωπα, αλλά σε πρόσωπα που απασχολούν τις Αρχές. Αυτό το καθήκον του έχει ανατεθεί από το νόμο και το οποίο επιτελεί κατά τρόπο αποφασιστικό. Είναι αναμενόμενο τα άτομα αυτά να αντιδρούν όταν αισθάνονται να σφίγγει ο κλοιός. Σε αυτά τα άτομα απαντούμε όλοι – και αυτό οφείλουμε να πράξουμε Πολιτεία και κοινωνία – ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αστυνομία, εάν θέλουμε να πατάξουμε το οργανωμένο έγκλημα».

 

«Είναι αναμενόμενο τα άτομα αυτά να αντιδρούν όταν νιώθουν ότι σφίγγει ο κλοιό. Σε αυτούς απαντούμε όλοι και αυτό οφείλουμε να πράξουμε. Στέλλουμε με σαφήνεια το μήνυμα ότι με αποφασιστικότητα θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια καθημερινά. Θα μπορούμε στο τέλος να δηλώνουμε ότι ναι έχουμε καταφέρει να επιφέρουμε προληπτικά και κατασταλτικά πλήγματα κατά του οργανωμένου εγκλήματος».  

 
«Στέλνουμε με σαφήνεια το μήνυμα ότι με αποφασιστικότητα θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν στοχευμένες. Η συνολική μας προσπάθεια είναι, μειώνοντας το όφελος όλων αυτών, να μπορούμε να λέμε ότι έχουμε καταφέρει να επιφέρουμε προληπτικά και κατασταλτικά πλήγματα κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό είναι που αναμένει ο κάθε πολίτης από την Αστυνομία. Αυτή είναι η αποφασιστική θέληση της ίδιας της Κυβέρνησης και αυτή είναι η αποφασιστική δράση που επιδεικνύει η Αστυνομία σήμερα», επεσήμανε.
 
Κληθείς να σχολιάσει εάν έχουν ιεραρχηθεί οι στόχοι και οι δράσεις, ο κ. Υπουργός είπε ότι αυτό έχει γίνει πριν από μερικούς μήνες, με την ιεράρχηση και τους στόχους που έπρεπε να υλοποιήσει η Αστυνομία. «Στα πλαίσια της πρόληψης και πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος περιλαμβάνονται και όλες οι άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες οι οποίες ενισχύουν ή επεκτείνονται σε αυτές πρόσωπα που ενεργούν με εγκληματικές πράξεις κατά τρόπο οργανωμένο. Σε αυτές περιλαμβάνονται η δίωξη και πρόληψη των ναρκωτικών, ο έλεγχος της παροχής υπηρεσιών φύλαξης ιδιωτικής ασφάλειας, η προστασία προσώπων και υποστατικών, το ηλεκτρονικό έγκλημα και ο τζόγος είναι παρεμφερείς δραστηριότητες και γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί η δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος», εξήγησε.