Απαγωγή μαθητών: Συνελήφθη νοσηλευτής, τον έδωσε ο απαγωγέας

Σε δεύτερη σύλληψη προέβη η αστυνομία στα πλαίσια των ερευνών της υπόθεσης απαγωγής των δυο εντεκάχρονων παιδιών το πρωί της Τρίτης από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες.



ΠΗΓΗ:REPORTER.COM.CY



 Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για 41χρονο νοσηλευτή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, τον οποίο κατονόμασε ο 35χρονος απαγωγέας ως το πρόσωπο που του χορήγησε τα υπνωτικά χάπια που έδωσε στα παιδιά.
 
Όπως ανέφερε στην κατάθεση του, ο νοσηλευτής είναι φίλος του και του εξασφάλιζε συνταγές και ηρεμιστικά χάπια τα οποία του έδινε.
 
Επίσης, ο 41χρονος φέρεται να παρεμπόδισε το έργο της αστυνομίας και να προσπάθησε να επηρεάσει γιατρό από τον οποίο εξασφάλιζε τις ιατρικές συνταγές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές o 41χρονοs προσπάθησε να επηρεάσει το γιατρό να αναφέρει στην αστυνομία ότι παρακολουθούσε τον 35χρονο ύποπτο για την απαγωγή των δύο παιδιών, ενώ δεν τον παρακολουθούσε, ούτως ώστε να φανεί ότι αυτός του έδινε τα χάπια και όχι ο ίδιος.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώπιον των αρχών υπάρχουν μαρτυρίες ότι ο νοσηλευτής επισκεπτόταν συχνά στο διαμέρισμα του τον 35χρονο απαγωγέα.

 

Μετά την ομολογία του 35χρονου, η αστυνομία προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του νοσηλευτή, ο οποίος αφού εντοπίστηκε φόρεσε χειροπέδες.

 

Αύριο αναμένεται ότι ο 41χρονος θα παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησής του.

 

Έριξαν φως οι καταθέσεις των παιδιών

 

Περαιτέρω φως στην υπόθεση έριξαν οι οπτικογραφημένες καταθέσεις των δυο παιδιών που λήφθηκαν χθες στο Αρχηγείο Αστυνομίας, έπειτα από τις οποίες εξακριβώθηκε το χρονικό της απαγωγής, από την στιγμή που ο 35χρονος εισήλθε στο σχολείο μέχρι την μεταφορά των παιδιών στο διαμέρισμα του. Επίσης τα παιδιά επιβεβαίωσαν ότι τους είχε δώσει λεμονάδα και μετά κοιμήθηκαν, μέχρι που ξύπνησαν από τους αστυνομικούς.
 
Μέλη του ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεχίζουν να ξεψαχνίζουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που παραλήφθηκαν, τόσο από το διαμέρισμα του 35χρονου όσο και από το γραφείο που διατηρεί σε κοντινή πολυκατοικία, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στα υπνωτικά χάπια που χορήγησε στα δυο παιδάκια. Πρόκειται για χάπια που χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εμπίπτουν στις κατηγορίες νάρκωσης, τότε ο 35χρονος θα είναι αντιμέτωπος μέχρι και με δια βίου φυλάκιση.
 
Εν τω μεταξύ, ο 35χρονος εξετάστηκε χθες και από ψυχίατρο, όπου διαφάνηκε ότι είχε συναίσθηση των πράξεων του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το σχεδιάγραμμα που επιβεβαιώνει προμελέτη και το θράσος του απαγωγέα
 
Ενημερωνόταν από τα ΜΜΕ
 
Την ίδια ώρα, οι ανακριτές έχουν «κλειδώσει» στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα του 35χρονου ήταν προμελετημένο, όχι όμως στοχευμένο, καθώς ανάμεσα στα τεκμήρια υπάρχει ένα σχεδιάγραμμα και μια πλαστή ταυτότητα.
 
Επίσης, το γεγονός ότι οι αστυνομικοί όταν χτύπησαν την πόρτα του 35χρονου αυτός τους είπε «ναι έχω υπόψη μου την υπόθεση. Μα δεν είναι ηλικιωμένο που ψάχνετε;», οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο 35χρονος μετά την απαγωγή ενημερωνόταν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις εξελίξεις, την ώρα που ολόκληρη η αστυνομία τον έψαχνε.
 
Ο 35χρονος, ο οποίος ήταν ψύχραιμος, τους ανέφερε ότι στο διαμέρισμα του βρίσκεται ένας φίλος του, ενώ στη συνέχεια, και αφού εισήλθαν μέσα τα μέλη της δύναμης, τους ζήτησε να κάνουν ησυχία «διότι στο δωμάτιο κοιμάται η ξαδέλφη μου», αναφέροντας τους επίσης ότι την προηγούμενη ημέρα ήταν η κηδεία της γιαγιάς της.
 
Ανακρίθηκε φίλος και συνεργάτης του
 
Η αστυνομία συνεχίζει να λαμβάνει καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα σε μια προσπάθεια να σκιαγραφηθεί και το παρελθόν του 35χρονου, ενώ ενώπιον των ανακριτών βρίσκονται και άλλες μαρτυρίες από γονείς που αναφέρουν ότι ο ύποπτος είχε προσεγγίσει τα παιδιά τους.
 
Επίσης για κατάθεση κλήθηκε και στενός φίλος του 35χρονου, ο οποίος είναι συνεργάτης του και ασχολείται και αυτός με την δημιουργία ιστοσελίδων, ενώ καταθέσεις λαμβάνονται και από πρόσωπα από το φιλικό και συγγενικό του περιβάλλον.
 
Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας πραγματοποίησαν χθες σύσκεψη στην οποία τέθηκαν επί τάπητος όλες οι εξελίξεις και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα.