Κύπρος/Απαγωγή ανηλίκων: Ζητούσε €50.000, δεχόταν και με €2.000


Μυστήριο καλύπτει την καταγγελία δυο ανήλικων ότι απήχθησαν από άγνωστο επί τρίωρο με σκοπό τα λύτρα. Η Αστυνομία διερευνά με πάσα σοβαρότητα την υπόθεση και επιχειρεί να ξεδιαλύνει τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την καταγγελία, η οποία υποβλήθηκε πριν μια βδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στις 20 Απριλίου 2023, δύο ανήλικοι, ένας 16χρονος και μία 14χρονη από περιοχή της Λευκωσίας, συνοδευόμενοι από τους κηδεμόνες τους, προέβησαν σε καταγγελία γύρω στις 9:00 μ.μ. στο ΤΑΕ Λευκωσίας, υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα απαγωγής από άγνωστο άντρα.

Κατά την καταγγελία, μια ώρα νωρίτερα, οι ανήλικοι την ώρα της απαγωγής, βρίσκονταν σε πάρκο της περιοχής τους, όταν τους πλησίασε αλλοδαπός ο οποίος αφού τους έδεσε, τους κρατούσε παράνομα μεταξύ των ωρών 5 -8 μ.μ. Οι ανήλικοι, έδωσαν περιγραφή του εν λόγω προσώπου στην Αστυνομία, ενώ ανέφεραν πως κατά την κράτηση τους, ο άγνωστος προέβαινε σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της ανήλικης. Συγκεκριμένα ανέφεραν πως επρόκειτο για αλλοδαπό, ύψους περίπου 1,70, ο οποίος φορούσε φόρμα που είχε αραβικά γράμματα, ενώ τα μαλλιά του ήταν μαύρα μακριά.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους, ο άγνωστος άντρας τους πήρε τα κινητά τους τηλέφωνα και απαιτούσε όπως του δοθούν από τις οικογένειες τους €25.000 η κάθε μία ξεχωριστά, διαφορετικά, όπως υποστήριξαν, θα τους μετέφερνε στην επαρχία Αμμοχώστου και θα τους σκότωνε.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς τους, στη συνέχεια ο άγνωστος τους άφησε να φύγουν γύρω στις 8:00 μ.μ. ωστόσο κράτησε τα κινητά τους, λέγοντας τους πως εάν τα ήθελαν, να συναντηθούν την επόμενη ημέρα και να του καταβάλουν ο κάθε ένας από 1000 ευρώ, ώστε να τους τα επιστρέψει. Την επομένη στήθηκε επιχείρηση με μυστικούς αστυνομικούς στην περιοχή, όπου πήγαν και οι ανήλικοι υποτίθεται για να συναντήσουν τον άγνωστο άντρα και να παραλάβουν τα κινητά τους, ωστόσο αυτός δεν εμφανίστηκε.

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζονται για διερεύνηση των ισχυρισμών των ανήλικων, ενώ το πάρκο περιπολείται καθημερινά από αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο ύποπτος σε περίπτωση που εμφανιστεί ξανά. Γίνονται επίσης προσπάθειες για εντοπισμό των κινητών τους μέσω των παρόχων, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. 

Οι εξετάσεις συνεχίζονται και δεν αποκλείεται αν κριθεί αναγκαίο οι δυο ανήλικοι να κληθούν για περαιτέρω στοιχεία.