Άντρας κατάφερε να επιβιώσει 3 εβδομάδες στην Αλάσκα, γράφοντας κάθε μέρα SOS στο χιόνι


Σαν σενάριο βγαλμένο από το Χόλιγουντ μοιάζει το στόρι του 30χρονου Τάισον Στιλ ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει για 3 ολόκληρες εβδομάδες στην Αλάσκα, έχοντας στη διάθεση του μονάχα ελάχιστες προμήθειες. 

Ο άντρας ζούσε από τον Σεπτέμβριο μαζί με το λαμπραντόρ του σε μία μικρή καλύβα στη Σαστίνα Βάλεϊ της Αλάσκα, 20 χιλιόμετρα από την κοντινότερη κατοικημένη ζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα Δεκεμβρίου μια φωτιά που ξέσπασε μέσα στην καλύβα είχε σαν αποτέλεσμα να καεί το μικροσκοπικό του σπίτι, και σχεδόν τα πάντα από τις προμήθειές του, ενώ και  σκύλος του κάηκε στη φωτιά. 

«Όλα εξαφανίστηκαν τόσο γρήγορα. Οι σφαίρες από το κουτί των πυρομαχικών άρχισαν να εκρήγνυνται. Ήταν μία μεγάλη φωτιά και όσο χιόνι και αν έριχνα, δεν έσβηνε. Ο άνδρας επιβίωσε σε ένα 1,5 μέτρο χιόνι, για τρεις εβδομάδες, τρώγοντας ότι είχε απομείνει από τις καμένες κονσέρβες που ξέθαψε ανάμεσα από τα ερείπια και τις στάχτες.   

Ο άντρας πέρασε τα δύο πρώτα βράδια σε ένα ιγκλού, καθώς η θερμοκρασία έπεφτε στους -30 βαθμούς Κελσίου. Την τρίτη ημέρα βγήκε και έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο από μουσαμάδες και ξύλα. 

Τότε ο Στιλ έγραψε ένα τεράστιο SOS στο χιόνι, το οποίο ξαναχάραζε κάθε πρωί και ήλπιζε πως θα τον βρουν. Tελικά η οικογένεια του ήταν εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές όταν ανησύχησαν επειδή δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του για μέρες. Οι διασώστες τον εντόπισαν από αέρος 21 ημέρες μετά την καταστροφική φωτιά. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης της Αλάσκας, είπε στα διεθνή μέσα πως ο Στιλ ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένος και ότι έφερνε στο νου τον χαρακτήρα που υποδήθηκε ο Τομ Χανκς στην ταινία «Ο Ναυαγός».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:  womantoc.gr