Αντιμέτωποι με ποινή όσοι σπάνε την καραντίνα


Ιδιαίτερα έντονος και ανήσυχος ήταν κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάστηκε το τριήμερα, αλλά και για τις περιπτώσεις ατόμων που παραβίασαν τον αυτοπεριορισμό.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Κυράκο Κούσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδωσε εντολές για διερεύνηση όλων των υποθέσεων, πολιτών που αποδεδειγμένα παραβίασαν το καθεστώς αυτοπεριορισμού στο οποίο έπρεπε να βρίσκονται.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος έδωσε οδηγίες, ώστε να αλλάξει η διαδικασία παρακολούθησης των ατόμων αυτών για έγγραφη βεβαίωση αναφορικά με τον  χώρο διαμονής που δηλώνουν. Πλέον τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα πρέπει να δίνουν σταθερά τηλέφωνα για να γίνεται τηλεφωνικός έλεγχος, ενώ θα πρέπει να αναγνωρίζουν την υποχρέωση να τηρήσουν τον αυτοπεριορισμό.

Παράλληλα, υπουργός Δικαιοσύνης έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για καταγγελία των συγκεκριμένων περιπτώσεων που ήρθαν στην αντίληψη του υπουργείου Υγείας ότι παραβαίνουν τους νόμους. Πλέον οι παραβάτες θα οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα είναι αντιμέτωποι με χρηματικό πρόστιμο, μέχρι τρεις χιλιάδες ευρώ και φυλάκιση μέχρι έξι μήνες.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έδωσε σαφείς οδηγίες ώστε να μην επαναληφθούν οι εικόνες που είδαμε κατά τη διάρκεια του τριημέρου. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ενημέρωσε το πρωί τη Βουλή ενώ και κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, έγινε συζήτηση του θέματος και υπήρξαν περαιτέρω σκέψεις και συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισαχθούν και νέες πρόνοιες στο Νόμο, ώστε να είναι δυνατό το κλείσιμο των μαγαζιών που παρανομούν.


Πηγή: reporter.com.cy