Άνοιξε ο ασκός του Αίολου! Επίθεση άνευ προηγουμένου από τα MME


Έχεις ακουστά τη γνωστή παροιμία «ενός κακού μύρια έπονται»; Τώρα τους κοροϊδεύουν και μεγάλες εταιρίες κολοσσοί με ανάλογα διαφημιστικά, ενώ οι Καναδοί αρνούνται να πληρώσουν τα έξοδα των Harry και Meghan!  

Εμ, αυτό ακριβώς συνέβη με την ανακοίνωση παραίτηση της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry από τα royal καθήκοντά τους. Η απόφαση του ζευγαριού άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, και όποιοι είχαν κάτι εναντίον της δούκισσας βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπάσουν. 

Παράδειγμα η Mail on Sunday, η οποία πέρασε στην αντεπίθεση και υποστήριξε πως είχε κάθε δικαίωμα να δημοσιεύσει το γράμμα που έστειλε η Meghan Markle στον πατέρα της λίγο πριν τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry τον Μάιο του 2018. «Κάναμε πολύ καλά που το δημοσιεύσαμε», είπε χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Τον περασμένο Οκτώβρη Harry και Meghan κινήθηκαν εναντίον των βρετανικών tabloids, καταθέτοντας αγωγή για «αμείλικτη προπαγάνδα» με αναφορές στο οικογενειακό του παρελθόν και τον διασυρμό που είχε βιώσει η μητέρα του, πριγκίπισσα Diana. «Υπάρχει τεράστιο και νόμιμο δημόσιο ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν στη βασιλική οικογένεια, αλλά και για τις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις των μελών της», ανέφερε το νομικό τμήμα της εφημερίδας, απαντώντας στη μήνυση που έκαναν σε βάρος της ο δούκας και η δούκισσα του Sussex.

Η Mail on Sunday μάλιστα απέρριψε όλες τις κατηγορίες σε βάρος της και δήλωσε ότι έχει αποδείξεις από την πλευρά του Thomas Markle, τις οποίες προφανώς και θα χρησιμοποιήσουν εναντίον της δούκισσας, και υπέρ της εφημερίδας.

Η φήμη της Μέγκαν προηγείται και φαίνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εγκαταλείπει τα πάντα και φεύγει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. 

Γιαυτό το λόγο, πηγές από το περιβάλλον της αναφέρουν ότι οι φίλοι της και η οικογένειά της δεν εκπλήσσονται που μετακόμισε στον Καναδά, όταν η κατάσταση στο παλάτι δυσκόλεψε. 

Οι φίλοι της αναφέρουν ότι θέλει πάντα να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σχέσης, και φυσικά όλοι περίμεναν ότι δεν θα αντέξει για πολύ καιρό ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. 

«Το είδα να έρχεται, ήταν απλά θέμα χρόνου» είπε ένας πρώην φίλος της στη Daily Mail.

«Θέλει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο, ανεξάρτητα από τον τίτλο του συζύγου της. Θέλει να βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά πάντα με τους δικούς της όρους. Τώρα θα παίζει με τους δικούς της όρους και αυτό ήθελε. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε ότι η Μέγκαν φεύγει όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και αφήνει τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. 

Είμαι βέβαιος ότι ήθελε να επιστρέψει στον δικό της κύκλο (στον Καναδά), στη νέα δημιουργική της ομάδα που είναι πίσω από αυτά όλο αυτόν τον σχεδιασμό. 

Και φυσικά το σχεδίαζε όλο αυτό επί μήνες, δεν ήταν απλά μια έξοδος. Ήταν μια στρατηγική που είχε τεθεί σε εφαρμογή εδώ και πολύ καιρό».

Ο πρώην φίλος της Μέγκαν, που δεν αποκάλυψε το όνομά του πρόσθεσε ότι είναι βέβαιος ότι εκείνη έπεισε τον Χάρι να επιλέξει μία «πλευρά» είτε θα ήταν μαζί της είτε με το παλάτι και δεν είχε ποτέ σκοπό να εκμορντενίσει τη βασιλική οικογένεια. 

Στην αντίπερα όχθη

Μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στον Καναδά και μάλιστα, φιλομοναρχική, η «Globe and Mail» με εκτενές δημοσίευμά της στέλνει μήνυμα στον Χάρι
και την πρώην πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits πως το ζευγάρι δεν είναι καλοδεχούμενο στον Καναδά, πρώην βρετανική αποικία, μέλος της Κοινοπολιτείας, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ είναι τυπικά η κεφαλή της χώρας. Ο Καναδάς έγινε ανεξάρτητο κράτος την 1η Ιουλίου του 1867.

«Είστε ευπρόσδεκτοι μόνο για να μας επισκεφθείτε», αναφέρει η φιλομοναρχική εφημερίδα

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα καλεί την καναδική κυβέρνηση να πει «όχι» στην διαμονή του λαμπερού ζευγαριού σε καναδικό έδαφος και τονίζει πως «ο Καναδάς δεν είναι κέντρο διερχομένων για όποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας αναζητά μια νέα ζωή εκτός Βρετανίας ενώ παραμένει μέλος της βασιλικής οικογένειας». «Είστε ευπρόσδεκτοι να μας επισκεφθείτε, αλλά για όσο παραμένετε ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο Καναδάς δεν μπορεί να σας επιτρέψει να έρθετε για να ζήσετε», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η συντηρητική εφημερίδα, που παραδοσιακά στηρίζει την μοναρχία, τονίζει, επίσης, πως μερικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση του Καναδά συμφώνησε να καλύψει τα έξοδα προστασίας του πρίγκιπα και της συζύγου του, μια είδηση που αργότερα διέψευσε ο Καναδός υπουργός Οικονομικών Μπιλ Μορνό. Το δημοσίευμα αναφέρει πως, αν ο Χάρι και η Μέγκαν ήταν απλοί πολίτες θα ήταν καλοδεχούμενοι να ζήσουν στην χώρα, αλλά «αυτής της χώρας η μοναδική μοναρχία και η ευαίσθητη αλλά απαραίτητη θέση της στο συνταγματικό μας σύστημα, συνεπάγεται πως ένας βασιλικός κάτοικος - ο πρίγκιπας που είναι έκτος στην διαδοχή του θρόνου - δεν είναι κάτι που ο Καναδάς μπορεί να επιτρέψει. Αυτό σπάει ένα σιωπηλό συνταγματικό ταμπού».

«Η μοναρχία στον Καναδά είναι εικονική - Δεν υπάρχουν τίτλοι ευγενείας»

«Η μοναρχία στον Καναδά είναι εικονική, οι βασιλείς μας δεν μένουν εδώ. Βασιλεύουν από απόσταση. Είναι στις καρδιές μας αλλά μακριά από τις εστίες μας», γράφει το δημοσίευμα και τονίζει, ειρωνικά, πως στον Καναδά δεν υπάρχουν τίτλοι όπως, «κόμης Σάσεξ του Ροζεντέιλ» ή «πρίγκιπας Χάρι του Πόιντ Γκρέι», όπου Ροζεντέιλ είναι μια από τις πιο ακριβές περιοχές στα περίχωρα του Τορόντο και το Πόιντ Γκρέι είναι πλούσια γειτονιά στο Βανκούβερ.

Η εφημερίδα καλεί την κυβέρνηση του Καναδά να ξεκαθαρίσει όλα τα παραπάνω στον δούκα και την δούκισσα του Σάσεξ, που όχι μόνο δεν επιθυμούν να αποποιηθούν τους τίτλους ευγενείας τους, αλλά έχουν δρομολογήσει σχέδιο με το brand «Royal Sussex» να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική αυτοκρατορία που θα τους αποφέρει μεγάλα κέρδη.

Η φιλομοναρχική εφημερίδα στέλνει μήνυμα στον εγγονό της βασίλισσας και στην φιλόδοξη σύζυγό του για τους τίτλους τους και τονίζει πως από το 1919 ο Καναδάς έχει ζητήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην προσφέρει τίτλους ευγενείας σε Καναδούς πολίτες ενώ αναφέρει πως από την δεκαετία του '50 οι γενικοί κυβερνήτες στην χώρα είναι Καναδοί. Μετά την παραίτηση των Σάσεξ από τα βασιλικά καθήκοντα δημοσιεύματα στη Βρετανία ανέφεραν πως, ίσως, ο πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε να αναλάβει καθήκοντα γενικού κυβερνήτη στον Καναδά, αφού η χώρα είναι μέλος της βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Περισσότερο από 10 εκατ. δολάρια ετησίως το κόστος προστασίας του Χάρι και της Μέγκαν

Ο Κρις Μάδερς, πρώην αξιωματούχος στην Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία (RCMP), ο οποίος εργάστηκε και στην φύλαξη υψηλών επισκεπτών στον Καναδά, δήλωσε πως η προστασία του εγγονού της βασίλισσας και της Αμερικανίδας συζύγου του θα μπορούσε να κοστίσει περισσότερο από 10 εκατ. δολάρια (Καναδά) ετησίως και πιο πολύ ακόμα και από την φύλαξη του πρωθυπουργού της χώρας.

Ο ίδιος, τόνισε πως το υψηλό κόστος οφείλεται στο ό,τι η υπηρεσία θα πρέπει να δημιουργηθεί από το μηδέν, με συστήματα ασφαλείας και φράχτες προστασίας στην κατοικία που θα επιλέξουν να ζήσουν καθώς και σωματοφύλακες και οχήματα ενώ το κόστος θα επιβαρυνθεί έτι περαιτέρω, όταν το ζευγάρι ταξιδεύει και μάλιστα, στις περιπτώσεις που ο Χάρι και η Μέγκαν δεν ταξιδεύουν μαζί.

Οι Καναδοί αρνούνται να πληρώσουν τα έξοδα τους!

Οι Καναδοί αγαπούν τον πρίγκιπα Χάρι, όμως η πλειοψηφία τους λέει ότι δεν θέλει να αναλάβει τα έξοδα ασφαλείας για τη διαμονή του στον Καναδά, όπου σχεδιάζει να ζει κάποιους μήνες του χρόνου με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Το 73% των Καναδών που ρωτήθηκε από το ινστιτούτο Angus Reid εκτιμά ότι ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ πρέπει να πληρώσουν «οι ίδιοι» όλα τα έξοδα που συνδέονται με τη διαμονή τους στον Καναδά, ιδίως τις δαπάνες για την ασφάλειά τους.

Ένας στους πέντε Καναδούς (19%) θα αποδεχόταν να πληρώσει ένα μέρος του κόστους και μονάχα το 3% όλον τον λογαριασμό, σύμφωνα με αυτή τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διεξήχθη τη Δευτέρα και την Τρίτη με τη συμμετοχή 1.154 προσώπων.

Καναδικά ΜΜΕ εκτιμούν ότι το κόστος που σχετίζεται με την προστασία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ανέρχεται σε περίπου 1,7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (1,2 εκατομμύρια ευρώ) τον χρόνο.

Η καναδική κυβέρνηση δεν έχει, εντούτοις, αποφασίσει ακόμη εάν θα τα αναλάβει, διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, χωρίς να αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

«Το Κεμπέκ δεν πρέπει να το πληρώσει αυτό» υποστήριξε από την πλευρά του ο Ιβ Φρανσουά Μπλανσέ, ο επικεφαλής του Μπλοκ του Κεμπέκ, του κόμματος των αυτονομιστών στο κοινοβούλιο του Καναδά.

Την ίδια ώρα, η δημοσκόπηση καταδεικνύει ότι ο πρίγκιπας Χάρι είναι το δημοφιλέστερο μέλος της βασιλικής οικογένειας στον Καναδά, όπου το 69% των πολιτών είναι θετικά διακείμενο προς το πρόσωπό του.

Το 50% των Καναδών δηλώνει «αδιάφορο» για την επιθυμία του πριγκιπικού ζεύγους να περάσει περισσότερο χρόνο στον Καναδά.


Γιατί οι Σάσεξ επέλεξαν τον Καναδά για τη νέα τους ζωή

Ο Καναδάς είναι η αγαπημένη χώρα του Βρετανού γαλαζοαίματου και της Αμερικανίδας ηθοποιού. Αν και το ζευγάρι γνωρίστηκε σε «τυφλό ραντεβού» μέσω κοινής φίλης στο Λονδίνο το 2016, στο Τορόντο έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση ένα χρόνο αργότερα στην έναρξη των αγώνων Invictus Games, των οποίων ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας είναι εμπνευστής.

Στο Τορόντο ζούσε, επίσης, επί επτά χρόνια η Μέγκαν Μαρκλ, καθώς εκεί γινόντουσαν τα γυρίσματα της δικαστικής σειράς Suits στην οποία η δούκισσα του Σάσεξ πρωταγωνιστούσε. Στον Καναδά η Μέγκαν Μαρκλ έχει αποκτήσει πολλούς φίλους μεταξύ των οποίων η Τζέσικα Μαλρόνεϊ, στιλίστρια, η οποία ήταν καλεσμένη στον εντυπωσιακό γάμο του ζευγαριού τον Μάιο του 2018 στο Ουίνδσορ. Αλλά και την έξι εβδομάδων άδεια που πήρε το ζευγάρι από τα βασιλικά καθήκοντα τις ημέρες των Χριστουγέννων την πέρασε στο νησί Βανκούβερ του Καναδά, σε πολυτελή βίλα μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η ταυτότητα του ιδιοκτήτη της βίλας παραμένει ακόμα άγνωστη.

 

Με αφορμή την παραίτηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα, τα ΙΚΕΑ άρπαξαν την ευκαιρία και σχολίασαν το θέμα με μία ανάρτηση τους στο Instagram.

Η διαφήμιση για τις κούτες μετακόμισης του σουηδικού κολοσσού γράφει στα ιταλικά: «Μέγκαν, Χάρι. Σας καταλαβαίνουμε. Είμαστε φτιαγμένοι για να αλλάζουμε».

Η χιουμοριστική δημοσίευση απευθύνεται στον Δούκα και την Δούκισσα του Σάσεξ, που φεύγουν από τη Μεγάλη Βρετανία και μετακομίζουν πλέον στον Καναδά. «Η μετακόμιση είναι ένα δύσκολο πράγμα για τον καθένα» γράφει, επίσης, η ανάρτηση.

 

Φυσικά η IKEA δεν είναι η μοναδική εταιρία που προσπάθησε να επωφεληθεί από την απόφαση του ζευγαριού καθώς η αλυσίδα καταστημάτων των διάσημων burger «Burger King» έφτασε στο σημείο να προσφέρει… δουλειά στον Harry και τη σύζυγό του, δημοσιεύοντας job alert, με ένα στέμμα, το λογότυπο της αλυσίδας εστιατορίων και τη σχετική λεζάντα: «Αγαπητοί Δούκες, στην περίπτωση που βρίσκεστε στην αναζήτηση εργασίας έχουμε ένα στέμμα για εσάς».

Αντίστοιχα, η Crik Krok, εταιρία με είδη διατροφής  δημοσίευσε μια φωτογραφία με ένα πιάτο με φαγητό και το σχόλιο «Μέγκαν, μπορείς πλέον να τρως με τα χέρια σου» καθώς και η ιταλική εταιρία επίπλων KUBO, που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος συνιστώντας στο βασιλικό ζευγάρι πως «αν χρειάζεται να επιπλώσετε το σπίτι σας, ξεκινήστε από το μπάνιο».