Ανένδοτος για 14 ομάδες ο Κούμας

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, είχε χθες συνάντηση με αντιπροσωπεία τεσσάρων σωματείων που συμμετέχουν στο β΄γκρουπ, κατά την οποία συζήτησαν όλα τα θέματα που απασχολούν. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του Εθνικού, Κίκης Φιλίππου, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Τσόκκος και εκπρόσωπος της Νέας Σαλαμίνας. Η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό, όπως μας ξεκαθαρίστηκε, δεν είχε επίσημο χαρακτήρα και καμία απόφαση δεν λήφθηκε.

Πέραν από το οικονομικό, το οποίοι αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης, στο τραπέζι τέθηκε κι η μορφή διεξαγωγής του πρωταθλήματος για τα επόμενα χρόνια. Επανέφεραν το θέμα της διατήρησης των 14 ομάδων στη νέα σεζόν, ωστόσο βρήκαν ανένδοτο τον πρόεδρο της ΚΟΠ. Το εν λόγω σενάριο ως εκ τούτου δεν συγκεντρώνει πιθανότητες για να προχωρήσει, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σήμερα. Επομένως, διαβαθμίζονται τέσσερις ομάδες και ανεβαίνουν αυτομάτως δύο στην Α΄ Κατηγορία (ΠΑΕΕΚ, Άρης).

Στην Ομοσπονδία, σύμφωνα με πληροφορίες, επεξεργάζονται ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια και εν ευθέτω χρόνω θα δώσουν λεπτομέρειες. Ενδεχομένως να προχωρήσει η διαδικασία και να επιστρέψουμε σε πρωτάθλημα 14 ομάδων από την περίοδο 2022-23, με αναβαθμισμένη παραλλήλως τη Β’ Κατηγορία. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, προ λίγων μηνών, είχε τονίσει την ανάγκη για καταρτισμό τριετούς πλάνου (2022- 2025) για τον τρόπο διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ και προς αυτή την κατεύθυνση είχε προαναγγείλει άμεσες προεργασίες.

Επίσης, είχε επισημάνει την ανάγκη για αλληλεγγύη από την Ομοσπονδία και τα μεγάλα σωματεία προς τα μικρότερα για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, κυρίως προς τα σωματεία τα οποία θα υποβιβαστούν.

.

ΠΗΓΗ: GoalNews