Ανδρέου: Συλλούρης και Τζιοβάνης θα κληθούν για καταθέσεις εάν χρειαστεί


Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές αρχές μετά τη δημοσιοποίηση του νέου, αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera που αφορά στο επενδυτικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο οποίο εμφανίζονται μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χριστάκης Τζιοβάνης.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανάφερε ότι οι τρεις εμπλεκόμενοι έχουν αποστείλει επιστολή από την περασμένη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, ζητώντας διερεύνηση των καταγγελιών και ισχυρισμών που διατυπώνουν αναφορικά με προσπάθεια “παγίδευσης” και καταγραφής δεδομένων μέσω κρυφών καμερών και υπό κάλυψη ερευνητών.


Ο Γενικός Εσαγγελέας έχει ήδη ζητήσει τη σύσταση ανακριτικής ομάδας στο Αρχηγείο Αστυνομίας, τα μέλη της οποίας έχουν παρακολουθήσει λεπτό προς λεπτό, το επίμαχο βίντεο και διερευνούν τους ισχυρισμούς των εμπλεκομένων.

Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν οποιαδήποτε οδηγία για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών ή άλλων αδικημάτων από πλευράς του Προέδρου της Βουλής ή του βουλευτή του ΑΚΕΛ, καθώς απαιτείται άρση της ασυλίας των δύο αξιωματούχων της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου υπάρχει θέμα ασυλίας για τους δύο βουλευτές, Συλλούρη και Τζιοβάνη, ωστόσο εάν χρειαστεί να κάνουνε κάποιες εξετάσεις, θα κληθούν για καταθέσεις.