Ανδρέου: Δεν είχαμε προβλέψει την αυξημένη προσέλευση στο Τρόοδος


Στην παραδοχή ότι η Αστυνομία δεν είχε προβλέψει τον αυξημένο αριθμό προσέλευσης στο Τρόοδος το Σάββατο προχώρησε στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και την εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου.

Κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες κοσμοσυρροής και συνωστισμού στο Τρόοδος που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο κ. Ανδρέου είπε ότι η Αστυνομία είχε αρχικά καταρτίσει σχέδια δράσης, ωστόσο μετά τη μαζική παρουσία των πολιτών το Σάββατο, η Δύναμη αναγκάστηκε να λάβει επιπρόσθετα μέτρα, αντιμετωπίζοντας, όπως είπε, αποτελεσματικά την κατάσταση την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Αστυνομία το Σαββατοκύριακο προχώρησε σε οκτώ καταγγελίες για πλανοδιοπωληση και 34 καταγγελίες που αφορούσαν τον περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, στο Τρόοδος.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για την σεξουαλική κακοποίηση της σκοπεύτριας Άντρης Ελευθέριου, ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι έχει ήδη ληφθεί αριθμός καταθέσεων και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Χρίστου Ανδρέου στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6: