Ανδρέας Γεωργίου για "Famagusta" : "Πήραμε άδεια να χρησιμοποιήσουμε αληθινές ιστορίες, όχι πολιτική θέση"

Στην παρέα της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε ο Ανδρέας Γεωργίου.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ανδρέας Γεωργίου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή "Ελένη" και μίλησε για την "Γη της Ελιάς" αλλά και για την νέα του σειρά.

«Συζητάγαμε χρόνια για τη σειρά #Famagusta. Ήταν να γίνει το 2019 αλλά αισθανθήκαμε πως δεν είμαστε έτοιμοι και προτιμήσαμε να το κάνουμε τώρα για να βγει το 2024, όπου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Και να είναι επετειακό».

Ο Ανδρέας Γεωργίου ανέφερε πως το καλοκαίρι του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η σειρά και μίλησε για την «Γη της Ελιάς», λέγοντας πως οι επόμενες μέρες θα έχουν πολλές ανατροπές .

«Εμένα οι ευθύνες μου δίνουν ζωή. Μ’ αρέσει να έχω άγχος και ευθύνες. Είμαι σε πολύ καλή φάση και έχω μεγάλη αγωνία και για τα δύο σήριαλ. Δεν επαναπαυόμαστε . Ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν αλλά η «Γη της Ελιάς» είναι σταθερή και γι’ αυτό πάμε και για τρίτη σεζόν».

«Ο Αλέξης θα σκοτώσει την Μυρτάλη»

Ο Ανδρέας Γεωργίου όμως, μίλησε και για τους ρόλους στην σειρά αλλά έδωσε και ένα συγκλονιστικό spoiler.

«Ο Στάθης είναι ένας χαρακτήρας με πολύ αξιοπρέπεια αλλά η Ιουλία τον έχει εκθέσει. Στα επόμενα επεισόδια ο Αλέξης θα σκοτώσει την Μυρτάλη. Εκεί θα δούμε μία συγκλονιστική ερμηνεία από την κ. Κορνίοδου γιατί εκείνη θα είναι αυτή που θα δώσει τον γιο της στην αστυνομία. Πάντα μία ιστορία ξεκινάει από κάπου και καταλήγει αλλού. Σε όσες σειρές έχω δουλέψει με την Βάνα, θέλει να έχουν βασικό ρόλο όλοι οι πρωταγωνιστές. Σιγά σιγά θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε και λίγο περισσότερο τον ρόλο του Γιώργου Αγγελόπουλου. Έχει ένα πολύ διαφορετικό ρόλο από αυτόν που είχε στο ‘’Τατουάζ’’. Μοιραία θα ερωτευτεί και εκεί θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τον ρόλο του».

Ο Ανδρέας Γεωργίου μίλησε για την νέα του σειρά με τίτλο «Famagusta», μιλώντας για την ιστορία που θα διηγείται αλλά και για τους ηθοποιούς που θα συμμετέχουν.

«Εγώ δεν θα μπω στην ‘’Γη της Ελιάς’’ γιατί είναι μία σειρά που ήθελα να μείνω απλώς στην σκηνοθεσία αλλά θα παίζω στα «Famagusta». Τα επεισόδια θα είναι 24 και θα ξεκινήσουμε γυρίσματα σε ένα μήνα. Τα γυρίσματα θα είναι την Κύπρο, αλλά θα έχει και γυρίσματα σε Λονδίνο και Ελλάδα. Θα παίζουν ο Γιάννης Μπέζος, ο Γιώργος Βαλτινός και η Κοραλία Καράντη».

«Είχα πολύ άγχος για την γνωριμία με τον κ. Μπέζο»

Ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Γιάννη Μπέζο, λέγοντας πως στην αρχή είχε πολύ άγχος για τη συνεργασία τους.

«Είχα πολύ άγχος για την γνωριμία με τον κ. Μπέζο αλλά με έβγαλε από την δύσκολη θέση πολύ γρήγορα γιατί είναι φοβερός επαγγελματίας και αγαπάει πολύ την δουλειά και θεωρώ πως αυτή η συνεργασία θα είναι πολύ καλή. Διάβασε τα πρώτα επεισόδια και του άρεσε πολύ αυτό που διάβασε. Ο κ. Μπέζος και η κ. Καράντη θα είναι ζευγάρι και έχουν χάσει ένα βρέφος, το οποίο είναι σήμερα 50 ετών και βλέπουμε παράλληλα τις ζωές τους. Είναι μία σύγχρονη σειρά, η οποία θα μας ταξιδεύει στο 74’. Σκηνοθετικά μου έδωσε κίνητρο να ‘’ψαχτώ’’. Θα δούμε και αληθινές ιστορίες από όσους βίωσαν πράγματα».

«Έχουμε πάρει άδεια από ανθρώπους να χρησιμοποιήσουμε τις ιστορίες τους»

Ο Ανδρέας Γεωργίου αναφέρθηκε στη σειρά #Famagusta, λέγοντας πως θα περιέχει αληθινές ιστορίες ανθρώπους που έζησαν τον διωγμό.

«Έχουμε μιλήσει με ανθρώπους και έχουμε πάρει άδεια να χρησιμοποιήσουμε τις ιστορίες τους. Εγώ έχω πάει σε σχολείο που έβλεπα την Αμμόχωστο και στα τετράδια έγραφα ‘’Δεν ξεχνώ’’. Υπάρχει μέσα στη ζωή μας. Ξέρω ανθρώπους που ακόμη και μέχρι σήμερα βρίσκουν οστά των δικών τους και προχωράνε σε ταυτοποιήσεις. Η ενδυματολόγος μου έφυγε 3 χρονών από το σπίτι της και για μήνες δεν είχε παπούτσια να φορέσει. Υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται να πάνε και άλλοι που πήγαν από την πρώτη στιγμή. Το 2003 όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα, πήγαμε με τον παππού και την γιαγιά μου, αλλά είναι στενάχωρο».

Ο Ανδρέας Γεωργίου είπε πως πρόκειται να διαχειριστούν με απόλυτο σεβασμό το θέμα και δεν θα πάρουν καμία πολιτική θέση γιατί αυτό που θα παρουσιάσουμε είναι μία ανθρώπινη ιστορία.

«Το ‘#Famagusta είναι φράγκικη ονομασία και το επιλέξαμε γιατί είναι έτσι είναι γνωστή στους ξένους. Έχουμε ήδη κάποιες σειρές που είναι το εξωτερικό οπότε και γι΄αυτό επιλέξαμε αυτήν την ονομασία».