Aνατροπη: Οδηγούσε ή όχι τελικά ο Παντελίδης το μοιραίο τζιπ;

Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης», οι  δυο Κύπριοι εμπειρογνώμονες, ο Ανδρέας και Γιώργος Τζιρκαλλής μεταβαίνουν στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στην πολύκροτη υπόθεση Παντελίδη.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, την ερχόμενη Παρασκευή είναι ορισμένη η εκδίκαση της έφεσης επί της πρωτόδικης απόφασης του Οκτώβρη του 2017.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», το βασικό εύρημα της έκθεσης των δυο Κύπριων εμπειρογνωμόνων είναι ότι Παντελίδης βρισκόταν στην θέση του συνοδηγού το μοιραίο εκείνο ξημέρωμα. Μάλιστα θα κληθούν να αναλύσουν το για πως προέκυψε το συμπέρασμα αυτό και πως στην θέση του οδηγού ήταν Φρόσω Κυριάκου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι Κύπριοι εμπειρογνώμονες  καταλήγουν στο συμπέρασμα πως με βάση των κινήσεων των τριών επιβαινόντων από την πρόσκρουση στο τσιμεντένιου στηθαίο, το μεταλλικό κιγκλίδωμα, τη μερική ανατροπή, αλλά και την κίνηση των μεταλλικών κουπαστών. Με όλα αυτά συμπεραίνουν πως οδηγός ήταν η Φρόσω Κυριάκου.

Τέλος να αναφέρουμε πως οικογένεια Παντελίδη αμφισβήτησε το πόρισμα αυτό και απευθύνθηκε σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα στους δυο Κύπριους εμπειρογνώμονες για ετοιμασία σχετικού πορίσματος.