Ανατροπή βόμβα! Έκλεισαν την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών

Ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας των Αλέξη Μαυρομιχάλη και δυο φίλων του, στην οποία κατηγορούμενοι ήταν ο 47χρονος βαρυποινίτης και οι δυο Σέρβοι εκτελεστές που εκδόθηκαν στην Κύπρο. 



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: REPORTER.COM.CY/Ντίνα Κλεάνθους


Το πρωί οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με την εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας να αναφέρει ότι αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των τριών προσώπων, ενώ ενημέρωσε το Δικαστήριο ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για απέλαση τους από την χώρα.

 

Ως εκ τούτου, ενώ σήμερα θα άρχιζε η δίκη των κατηγορουμένων, η υπόθεση κλείνει, γεγονός που προκαλεί τεράστια ερωτήματα, αφού πρόκειται για υπόθεση που άνοιξε δυο χρόνια μετά, με την έρευνα ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, ενώ οι δυο εκ των κατηγορουμένων εκδόθηκαν στην Κύπρο για να δικαστούν. Ανάμεσα στους τρεις, ήταν ο φερόμενο «εγκέφαλος» που έδινε τις οδηγίες.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι ύποπτοι κατηγορήθηκαν για:

 

1) Συνομωσία προς διάπραξη φόνου
2) Συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση
3) Συμμετοχή και Αποδοχή Διάπραξης Εγκλημάτων
4) Παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β

 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε συλληφθεί άλλος ένας Ελληνοκύπριος 35 ετών, ένας Τουρκοκύπριος 30 ετών, ενώ καταζητούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι άλλοι δύο Σέρβοι, εκ των οποίων ο ένας είναι ο δεύτερος εκτελεστής που είχε φθάσει στην Κύπρο.

Τα στοιχεία που έστειλε η Interpol στις Κυπριακές Αρχές

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως είχαν ακουστεί στο δικαστήριο, στις 22/03/2016 και ώρα 11:23 η Interpol Βελιγραδίου διαβίβασε στην Interpol Λευκωσίας μήνυμα με θέμα «Contract Killing in Cyprus», με το οποίο ενημέρωναν τις Κυπριακές Αρχές ότι, οι Σερβικές αρχές κατά τη διεξαγωγή έρευνας για μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα, της οποίας κάποια από τα μέλη της διέμεναν στην Κύπρο, σχεδίαζαν να διαπράξουν φόνο.

O ένας εκ των υπόπτων, επικοινωνούσε με άγνωστο πρόσωπο το οποίο εξέτιε ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές στη Λευκωσία. Το άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόσωπο στις Κεντρικές Φυλακές, έφερε το ψευδώνυμο «CURE» και χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο με συγκεκριμένο αριθμό κλήσης.

Σύμφωνα επίσης με το περιεχόμενο του μηνύματος, από την παρακολούθηση των συνομιλιών, ο κατάδικος προσέλαβε τον ύποπτο, για την οργάνωση της δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη, προς όφελος αγνώστου προσώπου επίσης από την Κύπρο.