Ανατροπή Αναστασιάδη - Διόρισε δύο Υπουργούς για Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα


Τον διορισμό δύο Υπουργών της Κυβέρνησης στη θέση του Γενικού και του Βοηθού Εισαγγελέα, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Διευκρίνισε, ταυτόχρονα, ότι είχε γίνει πρόταση στον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου, την οποία δεν αποδέχθηκε.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, απεφάσισε τον διορισμό του κ. Γεώργιου Σαββίδη, νυν Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ως Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απεφάσισε τον διορισμό του κ. Σάββα Αγγελίδη, νυν Υπουργού Άμυνας, ως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε.

Η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Γενικού Εισαγγελέα και του νέου Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα θα λάβει χώρα στις 10 Ιουλίου 2020.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου, ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις παντελώς αστήριχτες και αδικαιολόγητες ενστάσεις που εκφράστηκαν από κόμματα της αντιπολίτευσης και προκειμένου να διαφυλάξει το κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν απεδέχθη την πρόταση να αναλάβει την θέση του Γενικού Εισαγγελέα», διευκρίνισε.

Λεπτομέρειες του ανασχηματισμού που θα ακολουθήσει, όπως και οι ημερομηνίες διαβεβαίωσης και ανάληψης των καθηκόντων των νέων αξιωματούχων θα ανακοινωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy