Ανατριχιαστικά βίντεο λίγο μετά την μετωπική σύγκρουση στην Ελλάδα-«Βγείτε όλοι απ' το τρένο»


Ανατριχιαστικές εικόνες λίγα μόλις λεπτά μετά την μετωπική σύγκρουση της εμπορικής αμαξοστοιχίας με το τρένο Inter City 62 που μετέφερε σχεδόν 350 επιβάτες στην Κοιλάδα των Τεμπών δημοσιεύει το protothema.gr.

Είναι ελάχιστα λεπτά, ίσως και δευτερόλεπτα, μετά την φρικιαστική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών. Οι επιβάτες, σαν ζαλισμένοι, προτού καλά-καλά συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί, βρίσκονται ανάμεσα σε συντρίμμια, σπασμένα γυαλιά και στραπατσαρισμένες λαμαρίνες που έχουν γίνει κυριολεκτικά μια άμορφη μάζα από σίδερο.

Δίπλα τους έχουν τυλιχθεί στις φλόγες τα πρώτα βαγόνια των δύο τρένων. Ουρλιάζοντας, οι επιβάτες καλούν τους συνεπιβάτες τους να απομακρυνθούν: «Όλοι έξω, έχει φωτιά!»!

Δείτε το βίντεο:

Στα βαγόνια που φλέγονταν επί σχεδόν δύο ώρες, περίπου μέχρι τη μία και μισή μετά τα ξημερώματα της Τετάρτης, σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, είχαν αναπτυχθεί θερμοκρασίες που ξεπερνούσαν τους 1200 βαθμούς Κελσίου!

Σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την κόλαση, οι επιβάτες που απομακρύνονταν από τα βαγόνια διαφεύγοντας από τρύπες ή παράθυρα των οποίων τα τζάμια είχαν σπάσει, καλούσαν τους συνεπιβάτες τους να φύγουν. «Βγείτε όλοι!» η κραυγή που κατέγραψε ένας από τους επιβάτες.

Δείτε το βίντεο:

Για να βεβαιωθούν ότι όλοι όσοι είναι σε θέση να φύγουν έχουν εγκαταλείψει τα βαγόνια, οι επιβάτες φωνάζουν ξανά και ξανά: «Ειναι κανείς μέσα στο τρένο;». Είναι η στιγμή της ανείπωτης τραγωδίας που βγαίνει αυθόρμητα ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη και η αγωνία για τον άγνωστο συνάνθρωπο και συνταξιδιώτη.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Στην Αστυνομία Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train

Εν τω μεταξύ στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ πρόκειται για έναν εργαζόμενο του ΟΣΕ ηλικίας 60 ετών ο οποίος υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και έγινε σταθμάρχης πριν από έναν μήνα στη Λάρισα μετά από εκπαίδευση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο ίδιο τμήμα έχει μεταφερθεί και ο Εκπροσωπος της Hellenic Train και οι δύο εξετάζονται προανακριτικά.

Θα ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας με βάση τα αποτελέσματα της προανάκρισης προκειμένου να αποφασίσει για τη περαιτέρω μεταχείρισή τους. Σημειώνεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ενώ η εμπορική το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

Την ίδια ώρα γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί από την Αθήνα έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα προς τα Τέμπη για να επιχειρήσουν στα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στον Ευαγγελισμό, έπειτα από σύγκρουσημε εμπορευματική. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συνεχίζεται από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιχειρούν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά.

Πηγή: protothema.gr