Αναστασιάδη και Ιωάννου προτείνει το ΑΚΕΛ για την Δημαρχία της Αμμοχώστου

Σε δύο ονόματα κατέληξε η συνεδρίαση της διευρυμενης επαρχιακής επιτροπής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, όπου συζητήθηκαν οι υποψηφιότητες που θα προτείνει το κόμμα για την Δημαρχία της Αμμοχώστου.  Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», η διευρυμένη επαρχιακή επιτροπή αποφάσισε να προτείνει-ως συναινετικές υποψηφιότητες- τα ακόλουθα ονόματα με σειρά προτεραιότητας.

Η πρώτη πρόταση του ΑΚΕΛ για τον Δήμο Αμμοχώστου αφορά τον Παύλο Αναστασιάδη. Πρόκειται για διπλωμάτη και τέως πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα πηγές που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ, πρόκειται για διακεκριμένο διπλωμάτη, υπέρμαχο της Ομοσπονδιακής λύσης και άριστο γνώστη του Κυπριακού.

Το δεύτερο όνομα που προτείνει το ΑΚΕΛ είναι η υποψηφιότητα του γιατρού και πρώην αντιδημάρχου Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιωάννου ήταν ανθυποψήφιος του αποβιώσαντα Δημάρχου της πόλης Αλέξη Γαλανού, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Η υποψηφιότητα του είχε στηριχθεί από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ και δεν κατάφερε να εκλεγεί για μερικές ψήφους. Πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο κατάγονται από την Αμμόχωστο.

 

Όπως προκύπτει από τις προτάσεις, το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Μάρκου Τράγκολα από το ΑΚΕΛ, παύει να υφίσταται. Εξάλλου σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π» για τις προτάσεις του ΑΚΕΛ έχει ενημερωθεί ήδη ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το πολιτικό γραφείο του οποίου, θα συνεδριάσει την Δευτέρα για να διαβουλευτεί επί των συγκεκριμένων προτάσεων και ενδεχομένως να καταλήξει και σε δικές του προτάσεις.


Πηγή: politis