Aνάπηρος στη φυλακή για άσεμνες επιθέσεις κατά γυναίκας



Άτομο με αναπηρία που βρίσκεται σε τροχοκάθισμα, καταδικάστηκε χθες σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών μετά που κρίθηκε ένοχο σε τρεις κατηγορίες άσεμνης επίθεσης σε βάρος γυναίκας και σε τέταρτη που αφορούσε τον νόμο περί ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην απασχόληση. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν το 2013 και 2014 και η υπόθεση μόλις τώρα εκδικάστηκε.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε από την αρχή τις κατηγορίες και γι’ αυτό διεξήχθη ακρόαση κατά την οποία κλήθηκαν μάρτυρες κατηγορίας αρκετά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η παραπονούμενη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δύο περιστατικά άσεμνης επίθεσης συνέβησαν μεταξύ των ετών ’13 και ’14, ενώ το τρίτο τον Ιούνιο του 2014 όταν η παραπονούμενη που εργαζόταν σε ειδικό χώρο πήγε μαζί με τον κατηγορούμενο για εξωτερικές εργασίες. Η παραπονούμενη πήγε μαζί του προκειμένου να τον συνοδεύει ώστε να τον βοηθά επειδή ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε τροχοκάθισμα. 

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, οι άσεμνες επιθέσεις συνιστούσαν διάφορες χειρονομίες–αγγίγματα στα οποία αρχικά η παραπονούμενη δεν έδωσε σημασία, όμως μετά το περιστατικό του Ιούνη του ’14 αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία. Σημειώνεται ότι μετά τα περιστατικά αυτά η επηρεαζόμενη γυναίκα παραιτήθηκε από την εργασία της. 

 

Μετά από ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και στις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε και τον κάλεσε σε απολογία. Ο συνήγορός του Μ. Γεωργίου ήγειρε θέμα έλλειψης υποδομών και διευκολύνσεων στις Κεντρικές Φυλακές σε περίπτωση που καταδικαζόταν σε φυλάκιση, γι’ αυτό και ζήτησε στην περίπτωση που το δικαστήριο θα κατέληγε στην επιβολή τέτοιας ποινής, να είναι με αναστολή.

 

Από πλευράς κατηγορούσας Αρχής η δημόσια κατήγορος Μάρω Χαραλάμπους υπέβαλε ότι υπάρχουν οι υποδομές στις φυλακές για την κράτηση ατόμων όπως ο κατηγορούμενος, κάτι που συνέβη και στο παρελθόν. Η επαρχιακός δικαστής στην απόφασή της που ανακοίνωσε χθες, έλαβε υπόψη το γεγονός ότι τα αδικήματα αφορούν παλαιά έτη, αλλά και την κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου όπως και το γεγονός ότι επρόκειτο για επαναλαμβανόμενες πράξεις και όχι ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Πηγή:philenews.com