Αναμένονται νέα εξιτήρια από το Γεν.Νοσοκομείο Αμμοχώστου


Άλλος ένας ασθενής-επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού διακομίστηκε πριν από λίγη ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στους δεκατρείς.

Προληπτικά στη ΜΕΘ 58χρονος

Ένας εκ των ασθενών, ηλικίας 58 χρόνων νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για προληπτικούς, κυρίως, λόγους και για πιο στενή παρακολούθηση και υποστήριξη αναπνευστικής λειτουργίας αφού χθες παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές. Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ο 70χρονος που απεβίωσε

Όσον αφορά στον 70χρονο Βρετανό, ο οποίος απεβίωσε χθες αργά το βράδυ, νοσηλεύονταν προηγουμένως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ήταν ένα από τα 11 πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου στο Γ.Ν. Πάφου. Διακομίστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο 70χρονος ο οποίος έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό φέρεται να ήρθε σε επαφή με τον 65χρονο αλλοδαπό, που νοσηλευόταν αρχικά στον παθολογικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, "ο ασθενής νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια. Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση. Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου."

Αναμένονται κι άλλα εξιτήρια τις επόμενες ώρες

Πληροφορίες της ιστοσελίδας SigmaLive, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο έχει καθοριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, υπάρχει περισσότερο πνεύμα αισιοδοξίας στους ασθενείς που νοσηλεύονται καθώς όλων η γενική κατάσταση υγείας είναι πάρα πολύ καλή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ωρών δεν αποκλείεται να εκτελεστούν και νέα εξιτήρια, αφού αναμένονται αποτελέσματα για τεστ κορωνοϊού στα οποία έχουν υποβληθεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πολλών από τους ασθενείς η κατάσταση είναι πάρα πολύ καλή, και αναμένουν διακαώς την στιγμή που θα λάβουν εξιτήριο και θα μεταφερθούν σπίτι τους ενώ στους ειδικούς θαλάμους υπάρχει εγκατεστημένη τηλεόραση και διαδίκτυο ώστε να μπορούν να περνούν τις ώρες τους.

Ήδη μέχρι στιγμής, πέντε συνολικά εξιτήρια έχουν παραχωρηθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ ένας εκ των ασθενών ήταν ηλικίας 80 ετών, δίνοντας, έτσι, ευχάριστες ειδήσεις και πνεύμα ανακούφισης στο κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.