Ανακτήθηκε το τάμπλετ της Τζωρτζίνας – Πώς η εύρεσή του θα βοηθήσει στις έρευνες


Ολοκληρώθηκε η ανάκτηση του τάμπλετ της 9χρονης Τζωρτζίνας, το οποίο είχε θαφτεί μαζί της, στο ενοριακό κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου, στην περιοχή των Συχαινών, στην Πάτρα. Λίγο πριν τις 7:30 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν οι εργασίες στο κοιμητήριο της Πάτρας μετά από σχετική δικαστική εντολή. Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί, ιατροδικαστής και εισαγγελέας συγγενείς, άνθρωποι του Δήμου καθώς και ο ιδιώτης ερευνητής, εκ μέρους των συγγενών της σπιτονοικυράς της 33χρονης κατηγορουμένης για το θάνατο της κόρης της.

Αστυνομικοί παρέλαβαν τον υπολογιστή – ταμπλέτα, ο οποίος πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Η 18η ανακρίτρια, μετά την επίσημη επιβεβαίωση που έδωσε χθες ο πατέρας του παιδιού ότι η μητέρα τοποθέτησε στο φέρετρο το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, διέταξε το άμεσο άνοιγμα του τάφου για να αφαιρεθεί το αντικείμενο, το οποίο ταχύτατα θα διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν, κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας