Αναβίωση εφιάλτη-Ανήλικη θύμα βιασμού κλήθηκε ν' αντικρίσει θύτη

Την αναβίωση του εφιάλτη που θα την στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής της καλείται να ζήσει για δεύτερη φορά ανήλικο κορίτσι. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην κατοχή του και αποκαλύπτει το SigmaLive, η καταγγελία του περιστατικού έγινε στις 15 Φεβρουαρίου του 2018. Η καταγγελία έγινε από τον πατέρα της ανήλικης στο αρμόδιο γραφείο της Αστυνομίας για ζητήματα κακοποίησης ανηλίκων.

Όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις οι Αρχές έλαβαν οπτικογραφημένη κατάθεση από το παιδί, το οποίο αποκάλυψε δυο περιστατικά βιασμού. Η ίδια αποκάλυψε στις αρχές τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κακοποιήθηκε. Τρόμο προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τον ισχυρισμό της ανήλικης ο ύποπτος φέρεται να χρησιμοποίησε όπλο προκειμένου να την εκφοβίσει.

Σε ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε την επόμενη μέρα διαπιστώθηκε «παλαιά ρήξη παρθενικού υμένα». Τις επόμενες μέρες άρχισε η διαδικασία ψυχολογικής αξιολόγησης της ανήλικης από κλινική ψυχολόγο και ακολούθως άρχισε η θεραπευτική διαδικασία. 

Πως το θύμα καλείται να αντικρύσει τον θύτη

Οκτώ μήνες μετά την καταγγελία του συμβάν υπήρξε ενημέρωση ότι ο ύποπτος κυκλοφορούσε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε αφότου ολοκληρώθηκαν οι έρευνες των Αρχών. Σημειώνεται ότι ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος και ακολούθως εκδόθηκαν περιοριστικοί όροι από το Δικαστήριο. 

Πλέον είναι αναγκασμένος να παρουσιάζεται δυο φορές την βδομάδα στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό και να μην πλησιάζει την ανήλικη σε απόσταση κάτω των 50 μέτρων.

Παράλληλα, εκτός από την ενημέρωση που έτυχε η οικογένεια του θύματος ότι ο ύποπτος ήταν ελεύθερος, η αναστάτωση της οικογένειας αλλά και της ανήλικης εντάθηκε από το γεγονός ότι λήφθηκε επιστολή για παρουσία της στο Δικαστήριο. Μετά από σχετικά διαβήματα μέσω της Νομικής Υπηρεσίας υπήρξε εξέλιξη με την οποία η ανήλικη δεν θα έπρεπε να παραστεί στο Δικαστήριο το οποίο σημειώνεται ότι δεν διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες (παραβάν) για προστασία των θυμάτων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive, διαδικασία ενώπιον Κακουργιοδικείου, αναμένεται να αρχίσει στις 3 Δεκεμβρίου.


ΠΗΓΗ:sigmalive.com