Αμμ/στος: Έντονες αντιδράσεις Ε/κ και Τ/κ για ρατσιστική παραλία


Εντατικά και μεθοδικά συνεχίζει τις προκλήσεις εντός της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου το ψευδοκράτος.

Μετά το πράσινο φως που άναψε το λεγόμενο “υπουργικό συμβούλιο” για καταγραφή των περιουσιών της Αμμοχώστου, η κατοχική πλευρά μεταφέρει την προκλητικότητα και στην παραλία του κατεχόμενου Αγίου Μέμνονα, ανοίγοντας και φέτος την υπό παράνομη στρατιωτική διοίκηση οργανωμένη πλαζ, στην οποία επιτρέπεται η είσοδος μόνο για Τούρκους και για λεγόμενους “υπηκόους” τους ψευδοκράτους.

Ως εκ τούτου σε χθεσινή ανακοίνωσή τους τρεις οργανώσεις, η τουρκοκυπριακή πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο, το τουρκοκυπριακό κέντρο Αμμοχώστου και η κίνηση “Unite Cyprus Now” καλούν τους Τουρκοκυπρίους να αποκλείσουν την “ρατσιστική” όπως τη χαρακτηρίζουν παραλία.

Η εν λόγω ανακοίνωση προκάλεσε την οργίλη αντίδραση των Αμμοχωστιανών οι οποίοι προειδοποιούν ότι η η λειτουργία της παραλίας αλλά και το άνοιγμά της για το κοινό θα δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο θέμα της Αμμοχώστου.

Η κατεχόμενη παραλία του Αγίου Μέμνονα άνοιξε οργανωμένα τον Ιούλιο του 2017 επιτρέποντας την είσοδο σε άτομα που κατέχουν τουρκική ταυτότητα ή ταυτότητα του ψευδοκράτους, μετά από συμφωνία του κατοχικού στρατού με το λεγόμενο Δημαρχείο Αμμοχώστου το οποίο τοποθέτησε ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς και ναυαγοσωστικό πύργο.

Πηγή:sigmalive.com